Solomon strnge semnaturi pentru Spitalul de copii Brlad

Dup luni bune de absent de pe scena politic din Brlad, dedputatul PSD Adrian Solomon a revenit n atentia opiniei publice cu dou subiecte „fierbinti”: Legea pensiilor (varianta social-democrat) si posibila desfiintare a Spitalului de Copii din Brlad.

Solomon a organizat, asa cum a obisnuit, o nou conferint de pres la finele sptmnii trecute. Pe rnd, acesta a „atacat” dou dintre cele mai aprige subiecte ale zilei, att pe plan local, ct si national. n primul rnd, deputatul de Brlad a venit cu precizri referitoare la viziunea PSD despre viitoarea Lege a pensiilor, act normativ care n viziunea PDL „nemultumeste toate categoriile socio-profesionale din tar”. „Prin ministrul Muncii, Seitan, Guvernul Boc minte poporul n form continu. Legea 19/2000 Seitan a scris-o cu mna lui iar acum vrea reformarea sistemului de pensii? Vorbeste despre pensii nesimtite! Dar nu tot el a fost cel care le-a introdus n 2006? Aceste lucruri se uit intentionat pentru a dezinforma si minti poporul romn. PSD sustine c valoarea punctului de pensie ar trebui s nu fie sub 45% din salariul mediu brut. n acest fel, se va putea garanta pentru orice pensionar puterea de cumprare. La cum vrea Seitan acum, conforma calculelor specialistilor nostri, n 2040 valoare punctului de pensie va ajunge la 13,8% din salariul mediu brut”, a afirmat Solomon. Totodat, acesta a mai vorbit si despre anumite modificri ce ar trebui aduse n privinta vrstei de pensionare, respectiv femeile care au nscut un copil s poat iesi la pensie cu un an mai devreme, cele cu doi copii, cu doi ani mai devreme, iar cele care au adus pe lume trei sau mai multi copii cu trei ani mai devreme. Pensiile speciale, n opinia social-democratilor, ar trebui de asemenea mentinute, dar impozitate sever n cazul n care depsesc un anumit cuantum.

Semnturi pentru Spitalul de Copii

„Mgrie fr margini” – asa a catalogat deputatul Solomon intentia oficialilor Ministerului Snttii de a transforma Spitalul de Copii „Sf. Nicolae” din Brlad n sectie a Spitalului de Urgent „Elena Beldiman”. Din acest motiv, demnitarul spune c formatiunea pe care o conduce la nivel local a initiat deja o ampl campanie de strngere de semnturi de la localnici pentru mentinerea unittii sanitare ca unitate cu propria personalitate juridic. „Comisia de la Ministerul Snttii care a venit la Brlad nu a chemat la discutii niciunul din cei doi manageri ai spitalelor n cauz. De capul lor au decis desfiintarea unei unitti vechi de zeci de ani. Nu vom fi de acord cu asa ceva, ntruct alipirea la Spitalul de Urgent ar duce la falimentarea ambelor unitti. Vom strnge semnturi pentru sustinerea spitalului pe care personal i le voi nmna ministrului Sn- ttii. Fac, asadar, apel la toti locuitorii Brladului s se manifeste civic, nefiind vorba despre nicio initiativ poilitic”, a mai afirmat Solomon. n ncheiere el a mai spus c panourile cu protestul n cauz vor fi amplasate n cea mai aglomerat zon a orasului, respectiv pe platotul din preajma Pietii „9 Mai”, acolo unde va fi instalat si un cort unde populatia va putea merge pentru a-si exprima, prin semntur, sustinerea pentru Spitalul de Copii din Brlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.