Revolutionarii brladeni, la 20 de ani de la eveniment

Pentru a marca trecerea a 20 de ani de la Revolutia Romn din decembrie 1989, membrii Asociatiei Revolutionarilor Brlad au desfsurat ieri mai multe activitti. Pentru nceput, cei 65 de membri, mpreun cu autoritti locale si judetene si cu alti localnici au mers la Cimitirul Eternitatea, unde a avut loc o slujb religioas si o depunere de coroane la mormintele celor doi eroi brldeni care au murit la evenimentele din ’89. Este vorba despre militarii n termen Lucian Marin si Cristian Olaru, care se aflau la Bucuresti n momentele acelea si au fost mpuscati. Dup ceremonialele de la cimitir, revolutionarii brldeni au „invadat” Palatul Comunal, pentru a lua parte la ntlnirea din sala de sedinte a institutiei. Acolo, dup un moment de reculegere, cei prezenti au primit cte o agend personalizat cu nsemnele Asociatiei Revolutionarilor Brlad, o insign si o diplom de onoare, acordate cu prilejul srbtoririi a 20 de ani de la Revolut ia din ’89. La manifestare a luat parte si primarul Constantin Constantinescu, care, nainte de toate, a insistat ca remomorarea evenimentelor s decurg fr certuri si invective din partea celor prezenti, asa cum se ntmpla n anii anteriori. Imediat, sesiunea de discutii libere a debutat cu o scurt introducere realizat de presedintele Asociatiei Revolutionarilor Brlad, Ion Zvrlefus, ce a prezidat si manifestarea. „Orice s-ar spune despre ceea ce s-a ntmplat n tar si ceea ce s-a ntmplat la Brlad, considerm c tot Revolutie sau chemat si evenimentele de la noi. La multe din congresele si ntlnirile pe plan national si desfsurate de-a lungul celor 20 de ani, am fost ntrebati: „Ce s-a ntmplat la Brlad de spuneti c a fost Revolutie?”. Suntem mndri c n Revolutia noastr nu a fost vrsare de snge, nu au fost orfani si nu a fost ceva ce nu s-a putut controla”, spunea unul dintre membrii Asociatiei Revolutionarilor Brlad. n continuare, fiecare dintre participanti a luat cuvntul si a povestit momentele prin care a trecut n urm cu 20 de ani.

4 COMENTARII

  1. Eroi Lucian Marin si Cristian Olaru dumnezeu sa-i odihneasca , fostul secretar PCR de la Rulmenti pana la revolutie Svarlefus Ion, dupa 90 revolutionar, rusinicaaaaaaa, rusinicaaaaaaa????????????

  2. Asa zisii revolutionari la vremea aia erau cu acte platiti de securitate.Pentru a se instala la putere si a nu lasa mamaliga sa explodeze.Ce revoutie au facut?

  3. revolutinarii din barlad ce au facut in afara de a profita de facilitatile care s-au acordat de catre cei care au furat revolutia sa le inchida gura .De ce familiile celor doi eroi nu vin cand asazisii revolutionarii si politicieni vin ca niste catei la filmat si pozat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.