Politisti de la Pro Lex au protestat la sediul MAI

Aproximativ 350 de politisti afiliati la Sindicatul Politistilor si Vamesilor Pro Lex au protestat, marti, n fata Ministerului Administratiei si Internelor, nemultumiti de fondurile alocate sectorului si de faptul c aproximativ 12.000 de politisti nu si-au primit chiria pentru urmtoarele luni.

Protestarii au stat ntorsi cu spatele ctre sediul MAI, motivnd c, la rndul ei, institutia le-a ntors spatele. Oamenii sunt nemultumiti c veniturile lor s-au redus cu aproape 20% , prin eliminarea sporurilor de fidelitate, de confidentialitate si de anten. Sindicalistii cer ca autorittile s aplice Codul politistului n forma care a fost negociat initial. Protestul a nceput la ora 10.00, desfsurndu-se att n Bucuresti, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, ct si n fata sediilor prefecturilor din mai multe localitti (Alba-Iulia, Sibiu, Deva, Trgu-Mures, Brasov, Craiova, Resita, Rmnicu-Vlcea, Piatra Neamt, Galati). Presedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, luni, ntr-o conferint de pres, c la nivelul Politiei Romne sunt 12.000 de oameni care nu-si vor mai primi banii pentru chirie, dintre care jumtate se afl n Bucuresti, iar n Politia Capitalei sunt 800 de persoane n aceast situatie. Lincu a spus c, pe de alt parte, criza financiar a dus la suspendarea concursurilor pentru ncadrarea a 1.200 de politisti si la amnarea cu patru luni a nceperii activittii absolventilor scolilor de politie. Pe de alt parte, liderul Pro Lex a spus c multi dintre politistii mutati n interesul serviciului care nu si-au mai primit banii pentru chirie sunt n situatia de a fi evacuati. Politistii primesc lunar jumtate din salariul lor pentru a-si plti chiria.

Politistii au tras cu bomboane n tinte

Politistii care protesteaz au tras cu bomboane n sase tinte si au spus c inamicul a scpat si de data aceasta nevtmat, sindicalistii sugernd astfel problemele legate de lipsa munitiei si a veniturilor. Protestatarii, mbrcati n uniforme de politist, au avut bannere pe care scria „V informm: gradul de suportabilitate a atins apogeul”, „SOS, politistul romn”, „Nu mai suntem dispusi la munc patriotic”, „Locuinta politistilor mutati n interes de serviciu, evacuati de proprietari n urma neacordrii dreptului la compensatia pentru chirie”, „Programul „Prima cas” a politistului evacuat”. Sindicalistii au semnat o petitie pe care au naintat-o reprezentantilor Ministerului Administratiei si Internelor. n petitie semnaleaz motivele pentru care au iesit n strad: incertitudinea locului de munc al politistului de frontier din sudul si vestul trii, neplata compensatiilor de chirie cuvenite politistilor mutati n interesul serviciului, adoptarea legii unice privind salarizarea n forma convenit cu sindicatele, neacordarea unui spor de vacant si a normei de echipament, neplata orelor suplimentare sau necompensarea cu timp liber corespunztor, lipsa logisticii minime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.