Au fost reluate lucrările la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăești

După ce au fost întrerupte o bună perioadă de timp, zilele trecute, a fost reluată execuția lucrărilor la obiectivul de investiție „Reabilitarea și modernizarea Drumului strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Vaslui, care au transmis că, după ce constructorul a completat segmentul de drum județean cu piatră spartă și l-a pregătit pentru asfaltare, s-a ajuns deja la turnarea primului strat de asfalt pe lotul 3 al drumului strategic.

„În această săptămână se toarnă primul strat de asfalt de la intersecția cu DN 15D, pe raza comunei Zăpodeni, urmând ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie turnat asfalt și de la intersecția cu DN 24, pe raza comunei Codăești. În prezent, pe acest segment se efectuează lucrări de completare cu piatră și pregătire pentru asfaltare. Până la sfârșitul acestui an, vom rezolva în mare parte problemele cele mai stringente de pe acest lot din drumul strategic”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Acesta a precizat că sunt aproape de finalizare licitațiile la loturile 1 și 2, astfel încât firmele câștigătoare să continue lucrările încă din acest an.

De menționat că beneficiarul proiectului „Reabilitarea și modernizarea Drumului strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” este Consiliul Județean Vaslui. Investiția este implementată în parteneriat cu comunele Zorleni, Băcani, Alexandru Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești, Miclești, care sunt traversate de drumul strategic. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”.

Așa cum a fost prevăzut în proiect, rezultatele urmărite prin implementarea investiției sunt: lungimea de drum județean reabilitat / modernizat conectat la TEN-T – 82,649 km; lungimea de pistă de biciclete nou construită – 1.710 m; lungimea trotuarelor pietonale modernizate / realizate – 23.460 ml; stații de transport public construite / modernizate – 24; poduri noi, care înlocuiesc podurile existente – 7; poduri reabilitate – 6; podețe noi pentru scurgerea apelor – 15; înlocuirea podețelor existente cu podețe noi – 127; reparații la podețele existente – 62; amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată – 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.