Certitudine: magistrala CFR Iași – Bârlad – Tecuci va fi modernizată prin PNRR!

0
1002

Într-un viitor nu prea îndepărtat, cetățenii care circulă cu trenul pe ruta Iași – Bârlad – Tecuci se vor putea bucura de călătorii mai rapide, întrucât magistrala feroviară M600 va intra într-un proces de modernizare cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Bârlădeanul Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și actualmente vicepreședintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”, a anunțat ieri, 15 iunie, că a fost lansată licitația de execuție în vederea creșterii vitezei de circulație pe magistrala feroviară M600 Iași – Bârlad – Tecuci. Potrivit acestuia, lucrările se preconizează a se derula timp de 18 luni și vor fi realizate cu fonduri PNRR.

„Investițiile pe care le-am inclus pentru sectorul feroviar în anul 2021 au ajuns în faza de lansare licitație de execuție. Menționez faptul că, în 2021, în calitate de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, am promovat interesele regiunii Moldova și am direcționat resurse financiare importante din PNRR și către investiții în sectorul feroviar din zona noastră. Investițiile totale în sectorul feroviar din PNRR cu impact asupra regiunii moldave sunt de 131 milioane de euro. Mai multe informații puteți găsi aici: https://www.facebook.com/covasnianu.adrian/posts/10215768648689013. Una dintre cele mai importante lucrări ce tocmai a fost lansată prin Regionala CF Iași prevede investiții de tip «Quick Wins» – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii. Detaliile proiectului: • valoare licitație – 167 milioane lei; • durata contractului – 18 luni; • lucrări – eliminare restricții de viteză pe intervalul Tutova – Bârlad – Crasna – Munteni pe sectoare între km 286 – km 328; • scop – circulația trenurilor de călători la viteza proiectată de 120 km/h și 80 km/h pentru trenurile de marfă. Estimez că, în scenariul fără contestații, către finalul anului 2022, se poate semna și se pot demara lucrările de execuție. Menționez că voi monitoriza activ și aceste investiții în infrastructura Moldovei, alături de celelalte proiecte de interes regional din domeniul rutier”, a anunțat Covăsnianu prin intermediul contului de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.