Medici noi la spitalul bârlădean: doi urgențiști, o infecționistă și o doctoriță de Medicină Fizică și de Reabilitare!

Vești bune pentru pacienții care au nevoie de îngrijiri medicale în trei dintre secțiile Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad! În urma concursului desfășurat în luna mai, au fost angajați patru noi doctori. Este vorba despre doi medici pentru Compartimentul de Primiri Urgențe, unul pentru Cabinetul de Boli Infecțioase și unul în specialitatea Medicină Fizică și de Reabilitare.

În week-end, conducerea Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a anunțat „achiziția” a patru noi medici pe statul de plată al unității. Este vorba despre două doctorițe și doi doctori.

Primul este doctorița Rebeca-Estera Diaconu (32 ani), rezident în anul V în specialitatea Medicină Fizică și de Reabilitare, născută și crescută în Bârlad. Aceasta a promovat concursul desfășurat în luna mai pentru ocuparea postului de medic în specialitatea Medicină Fizică și de Reabilitare, o specialitate complexă, care pune accentul pe restabilirea și îmbunătățirea capacității funcționale pierdute în urma unor boli sau accidente. A absolvit Colegiul National „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, după care a urmat și finalizat studiile la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, promoția 2017. Activitatea de rezidențiat a desfășurat-o în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iași, sub îndrumarea medicilor din diferite secții.

„Am ales specialitatea Medicină Fizică și Reabilitare cu gândul că diversitatea afecțiunilor oferă oportunități de a învăța din fiecare caz particular, atât timp cât exercitarea profesiei este făcută cu devotament și cu dorința de a face bine celor din jur. De asemenea, această specialitate presupune o muncă în echipă, alături de fiziokinetoterapeut, psiholog și, în funcție de situație, și de logoped”, a declarat doctorița Rebeca-Estera Diaconu.

Alți doi sunt medici urgentiști, care întregesc echipa medicală din cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU), ce se confruntă cu un deficit major de medici. În ambele cazuri, după absolvirea facultății de medicină, medicii au ales să urmeze cursurile de rezidențiat în unul dintre cele mai mari centre din țară, în cadrul UPU-SMURD al Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași, sub îndrumarea profesorului Carmen Diana Cimpoeșu. Și aceștia au promovat concursul organizat de conducerea spitalului la sfârșitul luni mai.

Astfel, doctorul Gheorghe Ceban (32 ani) a absolvit studiile Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu” Chișinău, este în ultimul an de rezidențiat și completează activitatea în linia de gardă la CPU.

„Am ales Medicina de Urgență pentru a avea un impact direct și imediat în viața pacienților, datorită intervențiilor rapide și precise care pot salva vieți”, a declarat tânărul medic.

Colegul său Gheorghe Anghel (33 ani) a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați și a început activitatea la spitalul din Bârlad la data de 1 iunie.

„Am ales Medicina de Urgență pentru că este o specialitate diversificată, care include câte un pic din toate patologiile. Îmi place adrenalina și reacția rapidă, combinate cu gândirea la rece”, a precizat doctorul Gheorghe Anghel.

Nu în ultimul rând, reprezentanții spitalului au prezentat-o pe Ina Stratan, medic rezident în anul V în specialitatea Boli Infecțioase și care asigură continuitatea activității medicale în linia de gardă încă din noiembrie 2023.

„În luna mai, doamna doctor a promovat concursul pentru ocuparea postului de medic în specialitatea Boli Infecțioase, o specialitate din ce în ce mai căutată, care tratează cazurile critice de infecție și care poate lua cele mai bune decizii în situații epidemice. După absolvirea Facultății de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie «N. Testemițeanu» Chișinău, specialitatea Medicină Internă, începând cu anul 2020, a ales să-și continue pregătirea în rezidențiat la Iași, la Spitalul Clinic de Boli infecțioase «Sfânta Parascheva»”, a transmis conducerea unității spitalicești.

„Am ales specialitatea Boli Infecțioase pentru că este un domeniu în care mereu apare ceva nou: microorganismele sunt pretutindeni în jurul nostru și evoluează constant. Mi s-a părut captivantă și interesantă. Colaborarea interdisciplinară este destul de frecventă, iar specialitatea de Medicină Internă mă ajută mult”, a declarat doctorița Stratan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.