Primarul Bârladului, după depășirea incidenței de 11‰: „Doar noi putem opri scenele tragice din spital!”

Ieri, când Bârladul a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, adică 11,05 la mia de locuitori, primarul orașului a transmis un mesaj tuturor scepticilor care ezită încă să se vaccineze. Edilul șef atrage atenția că „traversăm una dintre cele mai sumbre și grave situații sanitare” din istoria Bârladului și că „vaccinarea a fost, este și va fi singura armă cu care putem lupta împotriva acestui virus, atât de nociv pentru întreaga omenire”. În plus, știind cât de supraaglomerat e spitalul bârlădean de săptămâni bune, acesta subliniază că ține de fiecare dintre noi să oprim scenele tragice din spital.

Ieri, 21 octombrie, municipiul Bârlad a atins cel mai mare grad de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemiei, situându-se și pe primul loc la nivelul județului. Dacă, miercuri, înregistrase o incidență de 10,75 la mia de locuitori, iată că joi rata de infectare a ajuns la 11,05 la mie. Adică, în ultimele 14 zile, au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus nu mai puțin de 762 de localnici. Cum situația este extrem de gravă, mai ales că personalul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad abia mai face față valului tot mai mare de pacienți infectați, primarul Dumitru Boroș a transmis un mesaj tuturor bârlădenilor și, în special, celor care nu s-au vaccinat.

„Stimați locuitori ai municipiului Bârlad, traversăm în această perioadă una dintre cele mai sumbre și grave situații sanitare cu care municipiul nostru s-a confruntat în toată existența sa. Avem în față un adevăr crunt: sute de oameni ajung pe paturile spitalului nostru și, mai grav, zeci dintre ei, săptămânal, pierd lupta cu viața. Realitatea este, de fapt, mult prea greu de exprimat în cuvinte. De aceea, un singur lucru ar trebui să reținem cu toții: vaccinarea a fost, este și va fi singura armă cu care putem lupta împotriva acestui virus, atât de nociv pentru întreaga omenire. Oameni buni, suntem cu toții antrenați și angrenați într-o luptă surdă, cu un inamic pe care nu îl vedem dar care, vă dezvălui cu toată sinceritatea, produce pierderi umane greu de suportat, cu cicatrici adânci în sufletele noastre. Am văzut suferința înfiorătoare a oamenilor din spitalul Bârladului. A semenilor noștri! A celor care sunt, pentru unii dintre noi, oameni dragi sufletelor noastre. Nu e nici pe departe o imagine pe care să o pot reda cât mai exact, într-o manieră în care să înțeleagă toți scepticii că vaccinul anti COVID-19 este singura soluție de a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă. Reiau, așadar, îndemnul meu ferm de a merge la vaccin! Îi îndemn cu toată responsabilitatea pe cei care nu și-au inoculat până acum măcar prima doză să nu mai întârzie nicio clipă și să meargă la centrele de vaccinare locale. Sunt disponibile, acum, la centrul de la Școala nr. 8, trei tipuri de vaccin: Pfizer, Johnson&Johnson și Moderna. Dați dovadă de respect față de semeni, față de comunitate și, cel mai important, față de cei dragi! Doar noi putem opri scenele tragice din spital! Doar noi putem reda comunității spitalul nostru, al cărui personal este acum mai îngenuncheat și mai epuizat decât a fost vreodată! Vaccinați-vă!”, a scris primarul pe pagina oficială de socializare a instituției pe care o conduce.

2 COMENTARII

  1. Nu puneți vina in cârca populației. Aduceți tratament medicamentos atât in spitale cât și in farmacii și teste gratuite și situația se va îmbunătăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.