Giratoriul din zona Confecții a devenit realitate!

• În sfârșit, după ani și ani de demersuri întreprinse de autoritățile locale bârlădene, sensul giratoriu de la intersecția Bulevardului Republicii cu strada General Vasile Milea, din zona Confecții, a fost amenajat și este funcțional.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat, sâmbătă, 29 februarie, că, urmare a eforturilor depuse de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și personalul specializat al primăriei, sensul giratoriu care a fost amenajat în intersecția din zona Confecții a devenit funcțional. Astfel, după trasarea marcajelor rutiere și a celor de delimitare a sensurilor, sâmbătă dimineață, au fost montați parapeții din material plastic la sensul giratoriu propriu-zis. Totodată, au fost montate și semnele de circulație. potrivit acestora, în primă fază, giratoriul a fost amenajat în concordanță cu prevederile legale în vigoare, adică din balize din plastic, urmând ca, după o perioadă de acomodare a participanților la trafic, acesta să fie construit definitiv, ca orice alt sens giratoriu. Așa se face că, odată cu amenajarea giratoriului, intersecția străzilor Republicii cu Mihai Eminescu și General Vasile Milea, unde s-au produs frecvent accidente rutiere grave, devine mai sigură.

„Eforturile depuse de noi încă de acum mai bine de trei ani și-au atins scopul. Cum Bulevardul Republicii nu se află în administrarea municipiului, demararea lucrărilor a ținut strict de CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Am găsit, în sfârșit, înțelegerea de care aveam nevoie, iar acum este doar o chestiune de timp până ce participanții la trafic se vor obișnui cu noul sens, pentru a-l putea amenaja definitiv. Astfel, pericolul producerii accidentelor în zonă va dispărea definitiv, iar cetățenii Bârladului vor fi în siguranță când tranzitează zona”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Trebuie spus că lucrările de amenajare au fost demarate pe 17 februarie, când s-a început trasarea cu vopsea albă a marcajelor necesare amenajării sensului giratoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.