Vasile Pavl: Se lucreaz!

Modernizarea municipiul Vaslui continu n ritm alert. Att proiectele finantate din fonduri europene, ct si cele finantate din bugetul local sunt n grafic, decontarea lucrrilor fiind asigurat n totalitate. Vrful de lance al investitiilor este modernizarea Pietei Vidin, flancat de cele cinci proiecte din cadrul PIDU. Reparatii capitale se execut si n cartierele orasului, n urmtoarele zile, urmnd s fie organizat licitatia pentru reabilitarea Teatrului de Var.

Lucrrile de investitii din municipiul Vaslui continu n ritm alert. Ieri, n cadrul unei conferinte de pres, conducerea Primriei Vaslui a dat asigurri c executia proiectelor este n grafic, toate obiectivele avnd asigurat finantarea. „Perla” investitiilor din resedinta de judet este proiectul de modernizare a Pietii Vidin, obiectiv care se va inaugura n perioada septembrie – octombrie 2013. „Piata Vidin este un santier care se dezvolt foarte frumos. Dac nu as fi avut functia de la Primrie, mi-ar fi plcut s fiu acolo un sef de santier”, a spus Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui. Un alt segment este reprezentat de cele cinci proiecte din cadrul Programului Integrat de Dezvoltare Urban. n acest moment, pe bulevardul Stefan cel Mare nu se lucreaz la reabilitarea infrastructurii, pentru c mai nti trebui finalizat sistemul de ap si canalizare. Echipele de muncitori lucreaz n Zona „Scndurica” la canalizare, ulterior, urmnd s se declanseze asfaltarea benzilor de circulatie.

Modernizari n cartiere

Vasile Pavl a precizat c si reabilitarea cartierelor din oras, finantat din fonduri de la bugetul local, este n plin desfsurare. Este vorba despre zonele Veteran Turcanu, Traian, Florilor, Anghel Rugin. Spt- mna viitoare vor ncepe lucrrile si n zona Zimbrului si sensul giratoriu de la Motor Grup. Tot n zilele urmtoare, se va organiza si licitatia pentru modernizarea Teatrului de Var. Reparatii capitale ale infrastructurii se deruleaz si pe stzile Ana Iptescu si Donici, iar n zona Podul nalt se lucreaz la reabilitarea iluminatului public. „Suntem n plin perioad de var, si primordiale ar trebui s fie lucrrile de investiti. Suntem multumit i c se lucreaz la fiecare obiectiv. La unele sunt ntrzieri obiective sau subiective, unele care sunt n preg- tire. Orasul continu s se modernizeze, s asigure locuri de munc n zona constructiilor. Toate aceste obiective vor schimba nftisarea acestei comunitti. Finalizarea lor va da o alt not orasului”, a subliniat Vasile Pavl.

Proiecte ntrziate

Pe harta investitional din oras sunt si unele obiective care sunt rmas n urm n ceea ce priveste executia lucrrilor, cum ar fi reabilitarea Palatului Copiilor si regularizarea albiei rului Brlad. Proiectul de modernizarea a Palatului Copiilor nu este finantat de Primria Vaslui, iar lucrrile sunt ngreunate de litigiul n care este parte firma care a executat lucrrile. Ct priveste albia Brladului vechi, reprezentantii Apelor Romne lucreaz la identificarea solutiilor tehnice ale proiectului, astfel nct, de anul viitor, s se poate trece la realizarea investitiei. „Si proiectul de reabilitare a sistemului de ap si canal la care Consiliul Local Vaslui este partener este n ntrziere. Sperm ca din luna septembrie acest proiect s se deruleaze. n prezent, dosarul este n ultimele proceduri de avizare la Comisia European”, a explicat Pavl.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.