Primarul Pavl: Nu vom aplica amenzi!

amenziPrimria Vaslui a nceput centralizarea politelor de asigurare cumprate de locuitorii orasului. Pentru a avea o situatie clar, s-a luat legtura cu toate societtile de asigurare active. Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, a precizat c vor rmne putine apartamente neasigurate, acestea apartinnd n principal familiilor cu venituri sczute. n consecint, Primria Vaslui nu ia n considerare aplicare de amenzi.

Primria Vaslui a declansat operatiunea de centralizare a datelor privind cettenii municipiului Vaslui care si-au cumprat o polit de asigurare obligatorie a locuintei. Pentru a finaliza actiunea, Serviciul Finanicar a solicitat baza de date privind persoanele asigurate de la toate societtile de asigurare de la nivelul orasului. n maxim o lun, operatiunea de centralizare se va ncheia, moment dup care Primria Vaslui va actiona. Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, a precizat c a primit de la Prefectura Vaslui o adres privind situatia asigurrilor obligatorii a locuintei. „Oamenii sunt asigurati la diferite unitti. Noi nu vom pune lumea pe drumuri. Pe parcursul contactului pe care l avem cu contribuabilii, prin intermediul Serviciului Financiar, vom aborda si problema asigurrii locuintei. Vor rmne neasigurate doar familiile care nu au venituri, concluzia fiind una singur, anume c acestia nu au cu ce s si cumpere polite. Lumea are contractate credite ipotecare si sunt asigurati pe locuinte, asa c sunt putini cei care nu vor avea asigur ri. n orice caz, nu este vorba de aplicarea de amenzi n ceea ce priveste persoanele neasigurate”, a spus Vasile Pavl.

Prime de asigurare de 10 si 20 de euro

Potrivit datelor emise de Poolul de Asigurare mpotriva Dezastrelor (PAID), pn la data de 30 iunie 2012, n judetul Vaslui au fost vndute numai 11.949 polite obligatorii, din care 9.524 n mediul rural si 2.245 n mediul urban. La Recensmntul care s-a desfsurat n luna octombrie 2011, la nivelul judetului Vaslui, numrul gospod riilor recenzate se ridic la 141.557 gospodrii, locuinte (alte unitti de locuit) 166.279 locuinte si un numr de 123.175 cladiri. Potrivit legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor (Legea 260/2008) proprietarii de locuinte sunt obligati s ncheie polite de asigurare obligatorie a locuintelor, suma maxim asigurat fiind de 20.000 euro pentru locuintele tip A si de 10.000 euro pentru locuintele tip B. Prima anual obligatorie este de 10 euro n cazul locuintelor tip B si de 20 euro n cazul locuintelor tip A. Conform prevederilor legale, dup data de 1 august, persoanele care nu au cumprat o polit de asigurare obligatorie a locuintei vor fi sanctionate. Valoarea amenzilor este cuprins ntre 100 si 500 lei, iar constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de ctre primari si de persoanele mputernicite n acest scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.