Surpriz: Gabriela Plcint, noul general al ISJ Vaslui!

Dup plecarea Mihaelei Cososchi din fruntea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, sar prea c tot o brldeanc va fi numit urmtoarea generleas. Desi n ultimele sptmni cel mai vehiculat nume a fost cel al lui negresteanului Vasile Mariciuc, pn la urm, cstigtoare va fi Gabriela Plcint.

Nu s-a ntmplat marti, 5 iunie, asa cum anunta ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, ns, de sptmna viitoare nu trece. Este vorba despre conducerea ISJ Vaslui, n spet profesorii Mihaela Cososchi, din Brlad, si Vasile Ursanu, din Vaslui. Cei doi au fost n fruntea institutiei n ultimii patru ani si, din moment n moment, asteapt decizia de eliberare din functie. Si se stie deja si cine i va nlocui. Fotoliul de generleas va fi ocupat tot de o brldeanc, respectiv Gabriela Plcint, care a fost propus de PSD. Asta n ciuda bursei zvonurilor care, n ultimele dou spt- mni, l ddeau drept viitor general pe profesorul Vasile Mariciuc, de la Grupul Scolar Industrial Nicolae Iorga Negresti. n prezent, Plcint este profesor de geografie la Scoala nr. 9 Manolache Costache Epureanu Brlad. Cu ctiva ani n urm, a fost si directorul unittii, iar timp de cteva luni, n 2009, a fost inspector general adjunct. Din 2008 si pn acum, a fost consilier local PSD si este nscris pe liste si pentru alegerile locale de acum. Contactat telefonic, aceasta nu a confirmat numirea sa dar nici nu a infirmat-o. A declarat doar c si-a depus CV-ul si c asteapt decizia ministrului Educatiei. Ar fi o onoare pentru mine s fiu n fruntea ISJ Vaslui. Dar nu pot s confirm c eu voi fi numit pn nu va ajunge decizia de la Minister, a spus Plcint. Ct despre inspectorul general adjunct, functie lsat vacant de profesorul Vasile Ursanu, asa cum era corect, propunerea a venit din partea celeilalte jumtti a USL. Este vorba despre profesorul Doru Balan, profesor de matematic la Scoala nr. 4 Elena Cuza Vaslui si fost director al unittii, ce a fost propulsat de PNL.

18 COMENTARII

  1. Articolul are multe greseli ortografice !!!! Am plecat din tara de peste 15 ani citesc ziarele din locul unde m am nascut si ma mir
    de schimbarile jalnice ce sau produs in acesti ani!!!!!!! Dar de cind invatatorii , dascalii ocupa functii in partide politice ?????? De ce se face politica in scoala????

  2. Taranca ajunsa la targ. .Intri in P S D. ”tragi” tare. si ajungi ’inspectoare’. Vai ce mirare .Greata fara asemanare. Unde e ”lamuia” oare? Gabi stie.////

  3. eu chiar cred ca ea poate aduce un viitor inspectoratului…nu toate increzutele care le vezi pe strada pot ajunge unde a ajuns ea. Asta e un semn ca dak e declarata general al isj vaslui poate sa pastreze tot corect si nu ca toate care au injosit inspectoratul si au facut`o doar ptr publicitate.

  4. Dane ,te ajuta GABI la proba orala , Ea are experienta, ca vorba aia, a ’luat; de atatea ori cuvantul in C L. si se ;pricepe la ”articulat ” bine cu limba’. BAFTA LA BAC. sa iei 10[zece].

  5. Vai! Astea sunt parerile cadrelor didactice? Asa se explica situatia invatamantului si rezultatele elevilor. Nu conteaza ce a facut doamna viitor inspector,ci ce va face(profesional),dar si cu ce oameni!

  6. Mai este o asa falsa aspiranta, o dobitoaca increzuta, fara temei,care s-a incununat singura cu PLACINTA cea mai NEREUSITA invatatoare si slugoaica a inspectorilor, javra, care nu face doi bani,
    o nespalata,LENUTA RADU,sustinuta de placinta, cu placinte, ca nu mai enimeni in Barladdar sunt cadre de renume, nu ..tinta-n cur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.