Soferii vitezomani, luati n vizor de politisti

Duminic, vitezomanilor soselelor din judet le vor fi rupte aripile. Timp de cinci ore, politistii vasluieni vor organiza o actiune de responsabilizare a soferilor cu privire la respectarea vitezei legale. Mai exact, n intervalul orar 15.00-20.00, acestia vor opri autoturismele care circul pe Drumul European 581 si pe drumurile nationale cu peste 100 km/h si prin localittile traversate de drumuri nationale cu mai mult de 50 km/h. Vitezomanii vor fi depistati cu ajutorul radarelor amplasate n cascad, n zonele cu cel mai mare risc de producere a accidentelor. n functie de numrul de kilometri cu care se depseste viteza legal, soferii se pot alege cu amenzi cuprinse ntre 134 si 1.340 lei si chiar cu suspendarea permisului, pentru 90 de zile, atunci cnd viteza este depsit cu mai mult de 50 km/h.
Actiunea are drept scop reducerea numrului accidentelor rutiere si a consecintelor acestora produse pe fondul nerespectrii regimului legal de vitez, precum si constientizarea opiniei publice asupra consecintelor. Vor participa politisti rutieri, politisti din structurile de ordine public si de la posturile de politie comunale, care vor actiona pe toate tronsoanele de drum national si vor utiliza toate aparatele radar aflate n dotarea Inspectoratului, ne-a spus inspector principal Mihaela Straub, purttorul de cuvnt al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.
De mentionat c, de la nceputul anului, n judet au avut loc 24 de accidente de circulatie cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum sau de viteza neregulamentar. Accidentele s-au soldat cu decesul a 4 persoane si cu rnirea grav a altor 18.

1 COMENTARIU

  1. D-na Mihaela Straub…buletin de verificare metrologica pentru aparatele de masurat viteza montate pe masinile care le-ati transferat la comuna este? ca se pare ca nu prea este nici pentru cele de pe MCV-uri…ia spune frumoaso…..apropo ma am cunostinte prin alte judete..si ma intreaba n-am gasit un purtator de cuvant mai bucciu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.