Lapte si miere, de la Boc!

Municipiul Brlad va intra ntr-un proces de dezvoltare nemaivzut si nemaiauzit. Pentru ca acest lucru s se ntmple, a fost nevoie de o simpl vizit a premierului Emil Boc. Att sunt de multe si de importante proiectele care vor fi demarate, nct pn si primarului Constantin Constantinescu i-a venit greu s le treac n revist. Deputatul Adrian Solomon, colegul de partid al primarului, a pus imediat punctul pe i: Domnul primar a obtinut un rspuns la o ntrebare ce a mcinat administratia din Brlad timp de multi ani. Dac acum se poate si se face ceva, este evident c toate proiectele au fost blocate exclusiv politic pn acum.

Constantin Constantinescu a fcut publice, n cadrul unei conferinte de pres ce a avut loc la finele sptmnii trecute, proiectele care se vor pune n practic n cea de-a doua jumtate a acestui an. Pe scurt, va curge lapte si miere. n detaliu, edilul sef a vorbit despre strzile din Carterul Deal II (30 iunie – 5 iulie achizitionare lucrri, august nceperea lucrrilor), exproprierile pentru traseul soselei de centur (1 iulie termen de finalizare a procesului, decembrie-ianuarie 2012 atribuirea lucrrii), nceperea lucrrilor de asfaltare a bulevardului Republicii (29 iunie trecerea strzii n administrarea Ministerului Transporturilor, august asfaltarea propriuzis), nceperea lucrrilor la canalizarea menajer si pluvial n Munteni si Podeni (iulie-august), modernizarea Cinematografului „Victoria” si transformarea Bii Comunale n centru SPA (29 iunie acte pentru licitatia de atribuire a creditului ce va fi contractat de Primrie), modernizarea Grdinii Zoo Brlad (10 iulie licitatia de atribuire a lucrrilor, septembrie-octombrie efectuarea lucrrilor). Exemplele au continuat cu trei crese ce vor fi construite, mpdurirea a 120 hectare de teren, modernizarea si reamenajarea parcului „Eminescu” si panouri solare pentru cele dou unitti sanitare din oras. Toate initiativele mentionate mai sus se vor pune n practic doar cu bani de la Guvern sau de la Uniunea European, prilej pentru edilul sef de a elogia efortul actualei guvernri. „Toate aceste proiecte au devenit o realitate pentru orasul nostru dup vizita domnului prim-ministru Emil Boc la Brlad. Acum, vd c toate promisiunile ncep s devin realitate. Avem certitudinea c vom demara toate proiectele expuse anterior”, a declarat, vizibil ncntat, primarul Constantinescu.

Pe cnd bugetul local… e (mai) politic

O parte din proiectele municipalittii vor fi ns finantate din bugetul local. Cu sume mult mai mici, comparativ cu zecile de milioane de euro ce vor fi cheltuite pentru proiectele „mari”, dar la fel de importante, dup cum a mai spus primarul. Este vorba despre 350 metri conduct alimentare ap pe strada Liberttii, nlocuire retea ap si asfaltare strada cpt. Grigore Ignat, canalizare si asfaltare strada Ion Marin Lucian si 5 puturi forate n diferite zone din oras. Fntna artezian din fata Primriei, ca de altfel si treptele de marmur de la intrarea principal n institutie apar la capitolul „sponsorizri”. Costul final al investitiilor din bugetul local este de circa 7 miliarde lei vechi. Concluzia: ce tare e Guvernul si UE, comparativ cu, nicio surpriz, Consiliul Judetean Vaslui! „Ce bani avem n buget, pe ia i folosim. Iar, n functie de ct primim de la CJ Vaslui, att ne permitem s cheltuim. Avem probleme mari cu bugetul local si mai mult de att nu ne putem permite, iar acest lucru eu l-am repetat obsesiv”, a mai declarat Constantinescu. Trebuie spus c mai toate proiectele mari au „vechime”, unele chiar si de 10 ani. La multe a lucrat, pe cnd era viceprimar, si deputatul PSD de Brlad Adrian Solomon. Din acest motiv, parlamentarul a fcut unele remarci vizavi de „mrinimia Guvernului Boc”. „Domnul primar a obtinut un rspuns la o ntrebare ce a mcinat administratia din Brlad timp de multi ani. Dac acum se poate si se face ceva, este evident c toate proiectele au fost blocate exclusiv politic pn acum”, a spus Solomon.

3 COMENTARII

 1. Marieaaaaa bunele maniere nu se ynvata ( din citit presa sa-u tev, ) nu trbuie cursuri !
  astea-i un dar acumulat din vieata de zi cu zi si daca te chiama Mihalache tot asa ramyi
  daca te chiama Vasile Paval e-o diferenta de vocabular ,de comunicare cu cetatenii , de
  comportament fara sa fii agresiv-n discuti cu toti cetateni indiferent de culoarea peli sa-u
  politica , Sa-l auziti pe vacaru de Mihalache cum vorbeste cu cetateni din Negresti ?te ia
  durerea de cap ,nu comentez despre Byrladeni ca nui cunosc nici Solomon nici Titi pa pa

 2. Solomon trebuie sa se inscrie la cursuri de invatare a bunelor maniere…
  Dar asa se intampla cand ajunge un „profesor de istorie” in Parlament
  n-are istorie

 3. PROIECTELE AU FOST BLOCATE DE NESIMTIREA LUI SOLOMON CARE CREDEA CA LUIND LA MISTO PE TOATA LUMEA IN FRUNTE CU PRIMII MINISTRI TARICEANU SI BOC EL VA REZOLVA CEVA PENTRU BIRLAD.VIATA IA DEMONSTRAT DIN NOU CA RESPECTUL SI VORBA DULCE MULT ADUCE DAR PENTRU ASTA TREBUIE FELICITAT PRIMARUL CONSTANTINESCU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.