Codreni[tii sar n ajutorul lui Silviu

n timp ce Silviu Crmidaru, elev n clasa a X-a, care sufer de cancer, se afl n Anglia pentru o serie de teste medicale n vederea unei interventii chirurgicale, colegii de liceu au pregtit o surpriz. Cu sprijinul ctorva profesori si a elevilor de la Liceul Pedagogic Alexandru Vlahut Brlad, codrenistii vor ncerca s strng fondurile necesare prin intermediul unui concert de muzic clasic si a unei expozitii cu vnzare.

Aula Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” Brlad va gzdui activitatea cu caracter umanitar. Este vorba despre un concert de muzic clasic sustinut de actuali elevi ai unittii, dar care au absolvit cursurile Scolii de Muzic si Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, timp n care, n holul institutiei de nvtmnt va avea loc o expozitie de tablouri si felicitri cu vnzare. Potrivit unuia dintre profesorii organizatori, majoritatea tablourilor au fost realizate de elevi ai Liceului Pedagogic „Alexandru Vlahut”, de la sectia de Arte Plastice si felicitrile de „codrenisti” din clasele V-VIII. De asemenea, cteva tablouri au fost donate de artistul Antonio Romeo Plie. Toate n ideea c, prin vnzarea lor, organizatorii vor reusi s strng o sum de bani ct mai mare pentru vitala interventie chirurgical de care are nevoie Silviu Crmidaru. Elevul nvat n clasa a X-a si, n toamna anului trecut, a fost diagnosticat cu sarcom sinovial malign, o form a cancerului. Ct despre concertul caritabil, publicul prezent n Aul va avea ocazia s audieze, timp de aproape o or, att calittile vocale ale interpretilor, ct si talentul lor la instrumente muzicale. „Pn acum s-au strns cam 150 milioane lei vechi, dar sperm s avem succes si cu aceast activitate caritabil, pentru c operatia de extirpare a tumorii lui Silviu s-ar ridica la circa 100.000 euro. Deocamdat, Silviu se afl la o clinic n Anglia, unde, de trei sptmni, i se fac diverse investigatii medicale. Medicii vor s stie exact dac tumoarea respectiv este pe nervul piciorului sau pe vasele de snge, caz n care interventia va fi foarte dificil”, ne-a spus Iulian Maxim, profesor la Colegiul „Codreanu”. Potrivit acestuia, tot pentru a-l ajuta pe Silviu au mai fost organizate un bal, un spectacol de dans si o expozitie cu vnzare pentru felicitri de Crciun la unele scoli din oras. De asemenea, n acest scop, pe 11 martie, Cercul Militar va gzdui un bal mascat.

3 COMENTARII

  1. il sprijin foarte mult pe silviu deoarece este verisorul meu si il sustin in continuoare ?Sper sa te faci bine cat mai repede ca sa te vedem din nou cu zambetul pe buze.

  2. Din toti banii care se vehiculeaza in orasul ala chiar nu pot marii bogatasi dona sume mici pt ei dar mari pt familia lui Silviu? Daca s-ar face o cheta colectiva in oras sint sigura ca s-ar scoate multi bani si repede. Boala avanseaza repede si nu tine cont de ezitarile celor din jur. Donati si ajutati-l sa faca operatia asta. De departe de tara, noi am donat si speram ca si cei din Barlad o vor face in numar cit mai mare. Curaj, Silviu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.