Contrar previziunilor, brldenii se nghesuie la carmangerii nu pentru a cumpra carne de porc, ci mai degrab pentru cea de vit. Cu toate c un kilogram de muschi de vit se vindea, ieri, cu 35 de lei si cel de pulp cu 20 de lei, oamenii o prefer, ntruct riscul s le cad greu este mai mic. Pentru cei care nu si permit s cumpere un porc ntreg pentru srbtorile de iarn, boxele de carne au rmas baza. Chiar dac au pensii sau salarii mici, oamenii fac tot posibilul s cumpere mcar cteva kilograme de carne. Si, ntruct Crciunul e foarte aproape, ieri dimineat, toate boxele din incinta Pietii Sfntul Ilie erau asaltate de doritorii de carne. Acestea erau aprovizionate cu de toate, iar cozile se ntindeau pe ctiva metri, ns patronii tot se plngeau de cstiguri. Acestia spuneau c au vnzri de cel putin trei sau patru ori mai mici dect n anii precedenti, chiar dac unele sortimente de carne nu au mai fost scumpite. Kilogramul de muschi de vit se vindea cu 35 de lei, iar cel de pulp de vit cu 20 de lei. La porc, kilogramul de muschi ajungea la 18 lei, iar cel de pulp la 16 lei. Ceafa se vindea cu 18 lei, costita cu 12 lei, fleica cu 14,5 lei, iar keizerul cu 13,5. Ceva mai ieftin se puteau cumpra, ieri, stelturile (6 lei), oasele de porc (3 lei) si matele pentru crnati (7 lei pentru 10 metri).











sa ne tihneasca bine caltabosii! suntem un neam de mancai, nu stiu de ce. la mort, la botez, la pasti, trebuie sa ne umflam stomacul si apoi sa bem. la asta se reduce ” a sarbatori” in romania. inteleg sa manance bine cei care au tinut post corect. ei merita, restul nu. femeile stau in bucatarie si pregatesc de toate si restul se umfla. uh, ce viata spirituala avem! succes la imbucat!
Comentariile sunt închise.