Elevii de a XII-a, cobaii lui Boc

Astfel i-a calificat Florin Ciurariu, presedintele Filialei Teritoriale a PNL Vaslui, pe elevii care au sustinut anul acesta examenul de Bacalaureat. „‘Procentul de promovabilitate este foarte slab, ngrijortor n comparatie cu cu media national. Dar aici responsabilitatea o poart oricine altcineva, numai cei de la conducerea Ministerului Educatiei nu”, a spus, ironic, Ciurariu. „Se d vina pe profesori, care au fcut grev. Dar acesti copii au fost, pur si simplu, cobaii lui Boc. Noua metodologie a fost aprobat de Ministerul Educatiei n toamna lui 2009, pe cnd ministerul era condus de Emil Boc. n general, atmosfera n scoli, pe parcursul ntregului an, a fost una care nu a ncurajat performant n educatie. Profesorii au fost mintiti c li se vor mri salariile, amenintati apoi s spun mersi c mai au locuri de munc si apoi li s-au micsorat salariile. Nu mai exist nicio motivatie. n acelasi timp, elevii au fost bulversati. Metodologia de organizare a examenului a fost schimbat din mers. Elevii au aflat la nceputul anului cum vor da examenul si nu au fost siguri pn la sfrsitul anului”, a mai spus Ciurariu.

4 COMENTARII

  1. mde. ca suntem prosti si elevi si profesori (!!! se acorda prea usor titlul de profesor in Romania!!) e mare noutate. nu mai cersiti spaga pentru admiteri, bac si alte alea, puneti dracii de copchii la munca si la rupt coatele pe carti…. de aia romania rage de prostie. ca inca avem analfabeti cu licenta si liceu. daca e poarta deschisa, intra toti…. pacat de tara asta si de secolul in care traim. ca dam inapoi de prosti si snobi ce suntem.

  2. domnule ciurariu, sunteti ipocrit si penibil.este primul an dupa foarte multa vreme cand bacul a fost cat de cat corect, de unde si procentul „mediu” obtinut pe judet. daca ati fi fost mai preocupat in mandatul dvs. de insp. general de corectitudinea examenelor nationale, rezultatele de atunci ar fi fost asemanatoare cu cele de azi. nu ne trebuie o realitate cosmetizata pentru a ne autoiluziona, ci ne trebuie un diagnostic onest ca sa vedem ce este de facut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.