Trei baieti rai… da buni

nc o editie a Campionatului de Kung-Fu, proba de full contact, a reconfirmat valoarea national a sportivilor brldeni. O accidentare nefericit si o final disputat ntre ei au fost ghinioanele care s-au abtut asupra delegatiei vasluiene.

Competitia a avut loc smbt, 13 martie, la Constanta, n incinta Complexului Sportiv Tomis. La stat s-au aliniat 39 de sportivi de la 11 dintre cele mai puternice cluburi din tar. Din judetul nostru au intrat n ntrecere lupttori de la cluburile CS Miyagi Dojo Brlad (Alexandru Rotaru si Ilie Ionut) si Alone Tiger Vaslui (Daniel Alexandru). Cel mai spectaculos, dar si dur, stil din Kung- Fu, n spet Sanda (full contact) a umplut la refuz sala n care s-a desfs urat competitia. Pe rnd, lupttorii vasluieni aveau s si arate valoarea de necontestat, n timp ce spectatorii si ncurajau frenetic favoritii. Primul care a urcat n ring a fost Alexandru Rotaru, urmat la scurt timp de Ionut Ilie. Victoriile celor doi au fost mai mult dect categorice, toti arbitrii ntrecerii dndu-i nvingtori la finalul fiecrei lupte n care au intrat. Deja medaliile de aur se ndreptau spre judet n momentul n care ghinionul si-a fcut aparitia. n rndul delegatiei vasluiene a aprut tristetea n momentul n care unul dintre cei mai valorosi practicanti de Kung-Fu din judet, Daniel Alexandru, s-a vzut nevoit s abandoneze. Cu toate c a avut meciul n… mnus (arbitrul de centru solicitnd de mai multe ori interventia medicilor la adversarul lui Daniel), sportivul nostru a fost contrat pe tibie, cu genunchiul, si nu si-a mai putut folosi piciorul drept. Dezamgit, Daniel Alexandru nu a avut altceva de fcut dect s renunte.

Cea mai frumoas final

Ceilalti doi lupttori rmasi n ntrecere, respectiv Alexandru Rotaru si Ilie Ionut, de la CS Miyagi Dojo Brlad, au luptat la categoria 18-34 ani, -70 kg. Din pcate, parcursul individual exceptional al fiecruia avea s i aduc fat n fat n finala categoriei. Pentru c au mai fost nc alte dou situatii similare, respectiv n finala unor categorii s se ntlneasc sportivi de la acelasi club, comisia de arbitraj a anuntat, prin intermediul lui Florin Iordnoaia, presedintele Asociatiei Romne de Kung-Fu, c sarcina desemnrii cstigtorilor finalelor n cauz le va reveni antrenorilor sportivilor. Toat lumea s-a conformat, mai putin lupttorii din Brlad si antrenorul acestora, Gabriel Manta. Acestia au solicitat n grup ca lupta s se dessoare n conditii normale. Cnd toat lumea se astepta s asiste mai mult la un meci demonstrativ, dect la o final n fot, pe ring s-a demonstrat contrariul. Cred c si spectatorii sunt de prere cu mine c a fost cea mai frumoas final a competitiei. Partida a excelat, att prin tehnicitate, ct si prin druire si dorinta reciproc a celor doi sportivi de a-si adjudeca titlul de campion national al categoriei. Conditii n care cei doi merit pe deplin felicitrile si aplauzele noastre, s-a adresat slii presedintele Asociatiei Romne de Kung-Fu. La finalul luptei, Rotaru si Ilie, care de altfel sunt doi prieteni foarte buni, s-au mbrtisat n fata audientei, n timp ce medaliatul cu argint i solicita nvingtorului revans a, tot ntr-o competitie oficial.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.