Elevii Scolii G. Tutoveanu, matematicieni de top

n urma rezultatelor obtinute zilele trecute la faza local a olimpiadei de matematic pentru gimnaziu, mai mult de o treime din elevii care vor participa la etapa judetean provin de la Scoala nr. 11 G. Tutoveanu Brlad. Un motiv si mai mare de mndrie l reprezint faptul c punctajele cele mai mari obtinute la fiecare clas au revenit tot elevilor de la respectiva unitate de nvtmnt.

Competitia scolar de matematic destinat claselor V, VI, VII si VIII, care s-a desfsurat la Scoala nr. 11 G. Tutoveanu Brlad, a avut loc pe data de 13 februarie, ns rezultatele au fost fcute publice abia ieri dimineat. Astfel, din aproape 250 de elevi din cele patru clase gimnaziale din scolile brldene si, pe ici pe acolo, din comunele arondate, 85 au depsit pragul impus de organizatori. Cu alte cuvinte, pentru a se califica mai departe nu a fost impus un numr limit de elevi, asa cum se ntmpl la calificarea pentru faza national, ci a fost nevoie de obtinerea unui punctaj stabilit. Din cei 85 de elevi care se vor ntrece n ale matematicii alturi de celelalte zone din judetul Vaslui, 31 de copii nvat la Scoala nr. 11 G. Tutoveanu. Scoala noastr a fost reprezentat cu un numr foarte mare de elevi la aceast competitie scolar si, n urma rezultatelor nregistrate, s-au calificat pentru etapa judetean 31 de elevi din toate clasele gimnaziale. Numrul acestora este mai mare dect n alti ani si reprezint peste o treime din totalul lotului brldean, ne-a spus profesorul Maximilian Opait, directorul unittii de nvtmnt. Dintre acestia, 15 sunt n clasa a V-a, zece n clasa a VI-a, cinci n clasa a VIIa si unul n clasa a VIII-a. Spre satisfact ia profesorilor care predau aceast materie, primul loc de la toate cele patru clase a fost revendicat tot de elevii de aici. Este vorba despre Ionut Brostic (clasa a V-a), Cristian Silav (clasa a VI-a), Stefania Oprea (clasa a VII-a) si Monica Martac (clasa a VIIIa). De mentionat c de lotul olimpic din scoal s-au ocupat profesorii Maximilian Opait (clasele V-VI) si Marcel Rotaru (clasele VII-VIII). Pentru primii doi ani gimnaziali, etapa judetean va avea loc pe data de 4 aprilie, iar pentru ultimii doi ani pe 13 martie, ambele concursuri fiind desfsurate la Vaslui.

8 COMENTARII

  1. Bravo copiilor !!! Si al meu daca era la sc. 11 in continuare se clasifica , mereu era sus ,si aici unde este acuma tot sus este si concursurile nu le scapa . BRAVO LUI SI CPOIILOR CAPABILI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.