„Rpa Albastra”, viitoarea sursa de apa potabila a brladenilor

n ctiva ani, barajul „Rpa Albastr”, de lng Brlad, ar putea deveni fie surs complementar de ap potabil, fie singura surs de alimentare a robinetelor celor aproape 80.000 de locuitori ai municipiului.

Primarul Constantin Constantinescu a precizat c deja a fost realizat un studiu de fezabilitate, din care rezult c, dac s-ar nlocui actualele surse de ap (Negrilesti si Cuibul Vulturilor, care sunt mai departe de Brlad) cu „Rpa Albastr”, s-ar rezolva dou inconveniente: reducerea cu peste 50% a pierderilor de ap de pe traseu si, de asemenea, reducerea defectelor din sistem. n plus, lucrarea n sine s-ar amortiza n cel mult un an, desi ar costa n jur de 5-6 milioane de euro, bani de care Primria nu dispune n prezent. Pentru ca intentia edilului sef s se poat totusi concretiza, n prezent se duc tratative cu conducerea SC Rulmenti SA Brlad, pentru concesionarea statiei de tratare a apei din „Rpa Albastr”. n acest fel, municipalitatea sper c, n scurt timp, se va reusi folosirea apei potabile din sursa care pn acum a fost utilizat exclusiv pentru alimentarea cu ap a unor agenti economici. „Rpa Albastr este de cinci ori mai mare ca suprafat dect acumulrile folosite n prezent iar apa are o calitate de patru ori mai bun. Cei dinaintea mea au stiut s „fructifice” „Cuibul Vulturilor” si, astfel, ne-a costat de trei ori mai mult dect ne-ar costa dac am utiliza barajul de lng Brlad. Suntem n tratative cu conducerea Fabricii de Rulmenti, pentru a ne concesiona statia de tratare a apei. Dac am reusi acest lucru, apa pompat de la barajul „Rpa Albastr” ar acoperi si cele mai nalte blocuri din Brlad”, a explicat Constantinescu.

2 COMENTARII

  1. Orcum AQUAVAS tot ne va taxa cu INDICE DE CORECTIE de 40 % , asa ca nicaieri in Romania sau Europa. Sa traiasca si sa ne beleasca de taxe atat stiu guvernantii romani.

  2. daca a-ti sti cat PLUMB au aruncat pescarii (cu japca ) , sau de cei care-si fac baia anuala , (se mai inneaca cate unu”), spalatul masinilor si al cailor obiceiuri frecvente …… SUPER !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.