Profesorii primesc bani cu trita

ncepnd de ieri, cel putin teoretic, cadrele didactice au nceput s primeasc fiecare cte 130 de lei pentru a-si achizitiona materiale didactice necesare bunei desfsurri a activittii la clas. Vestea bun a venit nu prin intermediul unui ordin de ministru, ci sub forma unei declaratie a premierului demis Emil Boc, fcut n cadrul unei emisiuni televizate. Numai c, n teritoriu, nimeni nu stia despre ce bani este vorba sau dac cei 130 de lei reprezint o prim trans din suta de euro cuvenit tuturor cadrelor didactice. Nici persoanele cele mai n msur s cunoasc dedesubturile acestei chestiuni nu erau la curent cu declaratia fcut de ministrul interimar al Educatiei. „Nu stiu nimic despre asa ceva. Acum aud prima dat despre acesti bani si nu stiu dac fac parte din cei 100 de euro destinati cadrelor didactice pentru materiale didactice, pentru c sumele respective trebuie dati toti odat si nu n transe”, ne-a spus profesorul Petru Vasilache, vicepresedintele Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad. Ca urmare, nu se cunoaste nici dac actiunea n instant pentru nerespectarea Legii nr. 315/2006, planificat de conducerea Sindicatului pentru luna ianuarie 2010, va mai avea rost sau dac profesorii se vor multumi cu acesti 130 de lei. Cert este c nimeni nu are ncredere c ntr-adevr va beneficia de aceast sum numai pentru faptul c Emil Boc a spus „pe sticl” c asa se va ntmpla.

3 COMENTARII

  1. Ma mir ca”nu stie” d-l citat de aceste „dedesupturi”.
    Profesorii se vor multumi pana la urma si cu 50% salariu,cand vor incepe disponibilizarile si in invatamant.Adio excursii,prime si timpi morti.

  2. Sa traiti bine cu legea promisa inainte de votare prin care vi s-au marit salariile nesimtite cu 50 % si de care facea atata bravada aceasta fiinta ultramincinoasa EMIL BOC , care dupa ce s-au vazut votati au anulat din condei legea de ei data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.