nca doua licee doborte de gripa noua!

n ultimele 48 de ore, Institutul Cantacuzino, din Bucuresti, a confirmat pentru judetul Vaslui nc 10 cazuri noi de mbolnvire cu virusul gripal AH1N1. Este vorba de dou cazuri, un elev si un profesor, de la Grupul Scolar Industrial (GSI) Stefan Procopiu, din Vaslui, si de un elev de la Liceul Mihai Eminescu, din Brlad, unitti n care s-au mai nregistrat astfel de cazuri. Gripa nou a ptruns ns si la Liceul Teoretic Emil Racovit si la Liceul cu Program Sportiv, ambele din Vaslui, unde au fost confirmat cte un elev bolnav. La GSI Stefan Procopiu, activitatea ntregii scoli este suspendat pn pe 20 noiembrie, la Mihai Eminescu, este suspendat activitatea a dou clase, iar la celelalte dou licee este suspendat, pn la sfrsitul sptmnii, activitatea celor dou clase din care provin elevii bolnavi. Din cazurile confirmate mai fac parte si doi studenti la Iasi, un medic englez, aflat n tranzit n Romnia, un elev al unui liceu din Suceava, dar si un angajat al Directiei pentru Agricultur si Dezvoltare Rural Vaslui.

Duminic, 15 noiembrie, Institutul Cantacuzino Bucuresti a confirmat pentru judetul Vaslui 3 cazuri de noi mbolnvire cu virusul gripal AH1N1. Dou cazuri proveneau din Vaslui: un elev la de GSI Stefan Procopiu Vaslui si un student din centrul universitar Iasi, cu domiciliul n Vaslui. Un alt caz confirmat a fost cel al unui elev n clasa a IX-a, profil Stiinte naturale, la Liceul Mihai Eminescu Brlad. Activitatea GSI Stefan Procopiu Vaslui rmne suspendat pn la data 20 noiembrie, conform Ordinului Ministrului Snttii 1.094/2009, timp n care se vor dezinfecta toate spatiile: sli de clas, culoare, grupuri sanitare, spatii de cazare, bloc alimentar. De asemenea, ncepnd din 16 noiembrie si pn la 20 noiembrie, la Liceul Mihai Eminescu Brlad se suspend ntreaga activitate n clasa din care provine elevul. n aceast perioad, se recomand dezinfectia slii de curs, se precizeaz ntr-un comunicat de pres remis de Directia de Sntate Public (DSP) Vaslui.

Grip la LPS si LER

Ieri, Institutul Cantacuzino a mai confirmat pentru judetul nc 7 cazuri de noi mbolnviri cu virusul gripal AH1N1. Cele mai multe s-au nregistrat tot n muncipiul Vaslui: un cadru didactic din cadrul GSI Stefan Procopiu, un elev n clasa a X-a F la Liceul cu Program Sportiv (LPS), un elev n clasa a IX-a E la Liceul Teoretic Emil Racovit, si un angajat al Directiei pentru Agricultur si Dezvoltare Rural Vaslui. Ultimul caz este ceea ce specialistii numesc de import, adic al unei persoane depistate n alt judet, dar figurnd cu domiciliul n judetul nostru: este vorba despre un elev n clasa a XII-a la Scoala Crestin Filadelfia, din Suceava. Alte dou cazuri confirmate ieri provin din Brlad: este vorba de un student n centrul universitar Iasi, la Facultatea de Medicin Veterinar, si un medic din Londra, aflat n tranzit n Romnia. Noile cazuri confirmate au prelungit cu dou zile perioada suspendrii oricrei activitti la GSI Stefan Procopiu. De asemenea, ncepnd din ieri si pn la data de 22 noiembrie, pentru LPS Vaslui si Liceul Teoretic Emil Racovit se suspend ntreaga activitate la clasele din care provin cei doi elevi confirmati cu noul virus gripal. Pentru Liceul Mihai Eminescu Brlad, clasa Economic, activitatea este suspendat pn la 20 noiembrie, iar pentru clasa de Stiintele naturii, activitatea este suspendat pn la 21 noiembrie. n aceast perioad, conducerea unittilor trebuie s efectueze dezinfectia slilor de curs. n toate aceste cazuri, desi nici un bolnav nu prezint forme severe de grip nou, se efectueaz anchete epidemiologice n vederea identificrii si supravegherii contactilor. Dup aceste ultime confirmri ale Institutul Cantacuzino, pn n momentul de fat, n judetul Vaslui s-au nregistrat 29 cazuri de grip cu virusul AH1N1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.