Cu doar o sptmn nainte de plecarea blciului din Brlad, strada care gzduieste n fiecare an sutele de tarabe cu mbrc- minte, preparate culinare si jucrii este nc goal. Asta n ciuda faptului c administratia local a decis ca pretul taxei de nchiriere a spatiilor disponibile s rmn acelasi din 2008, adic 8 lei/mp/zi.
Ca si anul trecut, nici de aceast dat, comerciantii care vin la blciul traditional din Brlad din judete ndeprtate ale trii nu prea s-au nghesuit s nchirieze spatii prea multe. Si asta n ciuda faptului c majoritatea dintre ei si duc existenta doar din aceste activitti din toat tara. Nici faptul c preturile spatiilor de nchiriat au rmas la fel ca anul trecut nu prea ia convins s ia cu asalt oborul din localitate. De fapt, ieri, pe strada Cpitan Grigore Ignat, din cteva sute de metri alocati n acest scop, doar dou tarabe erau venite: una cu jucrii si una cu obiecte religioase. Restul celor ctorva zeci care comercializeaz haine din piele, ncltminte, articole de mestesugrit popular, gogosi, mititei si bere nu dduser nc nici un semn. Asta desi oficial srbtoarea ar trebui s nceap chiar de la jumtatea lunii. Iar proprietarii celor dou afaceri stteau cu marfa expus si cu ochii n soare, plictisindu-se asteptnd ca lumea s cumpere ceva de la ei. n schimb, n privinta iujurilor, alta este situatia. Majoritatea aparatelor care ofer cteva minute de distractie au fost deja instalate de miercuri si sunt gata s primeasc localnicii. De la trenuletul electric si „Titanicul” gonflabil si pn la caruselul extrem, masinutele electrice si mingea de box, toate „fceau cu ochiul” potentialilor clienti. ns, comparativ cu anul trecut, unele preturi au crescut, n timp ce salariile brldenilor au rmas aceleasi sau chiar au fost micsorate ca urmare a crizei financiare. Pentru a lovi o dat mingea de box, lumea trebuie s scoat din buzunar 1 leu, n timp ce pentru trei minute ntr-un iuj, pretul unui bilet este n general 5 lei. Doar masinutele electrice, cele mai cutate si mai aglomerate, s-au scumpit la 7 lei/3 minute. Ieri fiind si prima zi n care aparatele abia aduse functionau, brldenii sau stenii din comunele apropiate nc nu se perindau prin blci. Asta si ca urmare a experientei anilor trecuti, n care majoritatea comerciant ilor si instalau tarabele doar n ultimele zile. Probabil c abia smbt si duminic vor veni si restul celor care au nchiriat spatiile si abia de atunci se va putea spune c traditionalul blci anual din Brlad a nceput!
Kongo ,asa este peste tot in Romania ,inclusiv la Dragaica la Buzau ! Nu este o mirare sau unicat pe glob asemenea manifestari ARTISTICE CHINEZESTI !
rasul c…rului. la ce se mai tine panarama asta de traditie? pentru oale, ulcele, chele, si jucarii chinezesti? sa te urle copchilul ca vrea de toate si sa-i dai peste gurra ca tu tocmai ai iesit in somaj? … tiganisme… cersetori schiloditi scosi la produs… , mici, fum, betivi, panarama….
cui ii foloseste???????????????????????????????????
taranii sunt plecati in spania, nu mai vin ei la iarmaroace ca pe vremea lui creanga, get real domn primar si nu mai cheltuiti banii degeaba pe nimicuri.
faceti un sondaj in randul orasenilor barladeni si vedeti ce interes mai au, in afara de fite si fumuri si orgoliu ca aici se organizeaza balci de cand s-a inventat planeta…
tara arde, si balciu e de pomana venit.