Recolta bogata de infractiuni

Echipe mixte formate din politisti, politisti de frontier, jandarmi si politisti comunitari au actionat pe raza judetului Vaslui pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale. 49 infractiuni constatate, 703 sanctiuni contraventionale aplicate, 2 urmriti identificati. Aceasta este recolta n urma actiunii desfsurate la acest sfrsit de sptmn pe raza judetului Vaslui. La acest sfrsit de sptmn, pe raza judetului Vaslui a fost declansat o ampl actiune pentru cresterea gradului de sigurant al cettenilor, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale si asigurarea unui climat de ordine si sigurant public. Actiunea din zilele de vineri si smbt, 13 si 14 februarie, a avut drept scop prevenirea si combaterea infractiunilor comise cu violent n zona pietelor, barurilor, discotecilor, locurilor de cazare si a altor locuri pretabile. De asemenea, actiunea a avut ca si obiective prevenirea faptelor antisociale n incinta si zona adiacent unittilor de nvtmnt, prevenirea si combaterii faptelor de comert ilicit, depistarea persoanelor si bunurilor urmrite n temeiul legii. Actiunea a urmrit, totodat, efectuarea de controale si razii pe diverse domenii de activitate, asigurarea respect rii prevederilor legale n ceea ce priveste regimul juridic al armelor si munitiilor, aplicarea cu fermitate a prevederilor legale fat de persoanele ce le ncalc. n desfsurarea acestei actiuni au fost implicate si celelalte institutii cu atributii n domeniul ordinii si sigurantei nationale. Am beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontier Vaslui si Politiei Comunitare. n ultimele dou zile, n judetul Vaslui, au fost efectuate 665 controale si 2 razii, n urma crora politistii au aplicat 703 sanctiuni contravent ionale n valoare de 142.405 lei, persoanelor care nu respectau diverse prevederi legale. De asemenea, au fost constatate 49 infractiuni, din care 26 sunt de natur economico-financiar, 7 de natur judiciar si 16 de alt natur, 35 din totalul acestora au fost constatate n flagrant de ctre politisti. n cadrul acestei actiuni au fost depistate 2 persoane, cu privire la care fusese dispus msura punerii n urmrire national, ntruct se sustrgeau execut rii unor pedepse privative de libertate.

Urmriti retinuti

n noaptea de smbt spre duminic, 14/15 februarie, a fost depistat Ioan C., de 20 ani, domiciliat n Husi pe numele cruia a fost emis, n luna noiembrie 2008, un mandat de executare a pedepsei de 1 an si 8 luni nchisoare pentru comiterea infract iunii de furt, mandat emis de Judectoria Husi. Brbatul fusese dat n urm- rire n luna decembrie 2008. n aceeasi noapte a fost depistat Ciprian M., de 18 ani, din municipiul Brlad, urm- rit national din luna decembrie 2008, deoarece se sustrgea executrii unui mandat de 1 an si 6 luni nchisoare pentru svrsirea infractiunii de vtmare corporal. Cei doi au fost condusi la Penitenciarul Vaslui pentru executarea pedepselor.

Infractiuni pe drumurile publice

Daniel R., de 38 de ani din comuna Puiesti, a fost identificat conducnd un autovehicul avnd o mbibatie de 0,42 ml alcool pur n aerul expirat, rezultat al testrii cu aparatul alcooltest. Pe raza satului Creteti de Sus, comuna Cre- testi, a fost identificat Vasile C., de 42 de ani, domiciliat n comuna Hoceni, conducnd un autoturism desi se afla sub influenta buturilor alcoolice. La testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,52 mg/l, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Husi unde i-au fost recoltate probe biologice de snge. Au fost ntocmite dosare de cercetare penal, n conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulat ia pe drumurile publice.

Braconaj la vntoare

A fost depistat Adrian R., de 61 de ani, din Brlad, membru vntor, n timp ce se afla pe fondul de vntoare nr. 42 Brlad, la un kilometru vest de localitatea Odaia Bursucani si exercita vntoarea fr a respecta condi- tiile autorizrii, respectiv a fost gsit singur pe fondul de vntoare cu arma si un cine metis, fr participantii nscris i n autorizatie. Fapta ntruneste elementele constitutive ale infractiunii de braconaj, prevzut de art. 42, din Legea 407/ 2006 vntorii si a protectiei fondului cinegetic.

Detinere, port si folosire fr drept a unei arme neletale

A fost identificat Marius P., de 30 de ani, din municipiul Vaslui, care detinea un pistol cu gaze si bil de cauciuc marca ROHM RG88 si sapte cartuse, fr a detine permis de arm n acest sens. Din primele verificri s-a stabilit faptul c cel n cauz avea certificat de detintor de arme neletale pentru arm, ns nu s-a prezentat la serviciul de profil din cadrul inspectoratului, pentru a solicita permis de arm. Politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substant e Toxice efectueaz cercet ri sub aspectul svrsirii infractiunii de detinere, port si folosire fr drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizrii, fapt prevzut si pedepsit de art. 36 ind. 1 din Legea nr. 295/2004 republicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.