Ministerul Sanatatii, n direct cu pacientii

La numai o zi dup ce Ministerul Snttii a lansat numrul de telefon gratuit 0800800885 dedicat semnalrii deficientelor existente n sistemul de sntate, numrul mare al celor care a sunat a fcut imposibil preluarea tuturor apelurilor. Ca urmare, ieri, Ministerul Snttii a decis s receptioneze sesizrile privind problemele din Sntte si prin e-mail, la adresa cetedoare@ms.ro. Cu dou zile n urm, Ministerul Snttii a lansat, cu suportul Ministerului Comunicatiilor si Societtii Informationale, o linie telefonic gratuit dedicat semnalrii deficientelor existente n sistemul de sntate. Numrul de telefon 0800800885 va sta la dispozitia pacientilor, care pot sesiza probleme n asigurarea asistentei medicale, precum si a medicilor, care sunt ncurajati s informeze Ministerul cu privire la problemele ntalnite n exercitarea profesiei. „Am nfiintat aceasta linie telefonic pentru a da glas durerilor mute din sistemul de sntate. Astfel, vocea pacientilor si a medicilor, deopotriv, se va auzi la Ministerul Snttii”, a declarat dr. Ion Bazac, ministrul Snttii. „Tin s subliniez ns c nu voi lansa o vntoare de vrajitoare. De asemenea, nu voi accepta ca acest instrument de comunicare s fie transformat ntr-o ureche pentru delatiuni si acuze. Linia telefonic exist pentru a semnala cazuri reale si consistente, care s contribuie la rezolvarea problemelor din sistemul de sntate”, a completat ministrul Bazac. n cadrul Ministerului Snttii a fost nfiintat o echip operativ care va deservi linia telefonic. Aceasta va nregistra apelurile si va selecta problemele, n functie de specific, pentru a fi ulterior transmise directiilor specializate din cadrul MS spre solutionare. ntr-o etap initial, linia telefonic va functiona zilnic, de luni pn vineri, ntre orele 08.00-18.00. Ministerul Sn- ttii precizeaz faptul c toate apelurile vor fi nregistrate, iar orice form de abuz, n sensul utilizrii injuriilor sau a apelurilor multiple nejustificate, va fi sesizat autorittilor competente. Personalul MS nu va da curs apelurilor anonime si asigur, n acelasi timp, apelantii c identitatea acestora va fi protejat n cazul unor eventuale investigatii. De asemenea, pacientii sunt informati c prin aceast linie telefonic nu se acord consultatii medicale.

Reclamatii si pe e-mail

Ieri, MS a decis s receptioneze sesizrile privind problemele din sntte si prin e-mail, la adresa cetedoare@ms.ro. Hotrrea a fost luat n urma numrului mare de apeluri nregistrate la numrul gratuit 0800 800 885, care a determinat supraaglomerarea liniei telefonice si imposibilitatea tehnic de preluare a tuturor apelurilor. Astfel, pacientii si medicii pot semnala acum problemele cu care se confrunt n sistemul medical si prin e-mail, cele dou instrumente functionnd simultan. MS i asigur pe cei interesati c sistemul de nregistrare a problemelor functioneaz, desi numrul mare de apeluri poate crea limitri tehnice n preluarea sesizrilor. Institutia i ncurajeaz pe cei care pot face uz de mijloace electronice s foloseasc adresa de email cetedoare@ms.ro, pentru a permite utilizarea numrului verde preponderent celor care nu au astfel de posibilitti. Cele dou instrumente stau la dispozitia pacientilor, care pot sesiza probleme n asigurarea asistentei medicale, precum si a medicilor, care sunt ncurajati s informeze ministerul cu privire la problemele ntlnite n exercitarea profesiei.

2 COMENTARII

  1. A..M MAI TRIMMIS SI ALTE SESIZARI DAR NIMENI NU NE-A LUAT IN SEAMA. SUNTEM ASISTENTESP.URGENTA BUZAU.SALARIILE NOASTRE SUNT IN HAOS DUPA BUNUL PLAC AL SEFEI DE PERSONAL.COLEGELE VENITE DIN POSTNATAL AU FOST INCADRATE LA GRILA DE SALARIZARE MAXIMA DIN 2009 SPUNINDU-NECA NOI NU AVEMDREPTUL CHIAR DACA AVEM VECHIME MULT MAI MARE.NOUA GRILA LA FEL NU E RESPECTATA IN FUNCTIE DE GRADATII SI DE VECHIME. COLEGE CU 30 ANI VECHIME AU ACUM 1600LEI IAR CELE VENITE DIN POSNATAL AU1900LEI. MERGAND LA DOMNUL MENEGER NE-A SPUS CA LEGEA NU E DECAT PENTRU ELE NOI SA MERGEM IN INSTANTA. MENTIONAM CA NE-AM MAI CASTIGAT ODATA DREPTURILE PRIN INSTANTA. ACUM SUNTEM IARASI IIIIN PROCES. LEGEA NU E LA FEL PENTRU TOATE SPITALELE DIN TARA. VA RUGAM FRUMOS AJUTATI-NE SA NE RECAPATAM DREPTURILE SALARIALE CONFORM ACTIVITATII NOASTRE FARA A FI NEVOITE SA APELAM MEREU LA INSTANTA.IN DECEMBRIE 2009 SAU MARIT IARASI SELECTIV SALARIILE .OARE DE CE?NU TOATA LUMEA TREBUIE SA RESPECTE LEGEA. VA MULTUMIM SI ASTEPTAM AJUTORUL DUMNEAVOASTRA.

  2. de ce sunt acceptate persoane care nu au nimicpentru pensionare .sunt persoane cu adevarat bolnave care sufera de mai multe boli cronice si sunt respinse la comisie sau in cel mai rau caz sunt trimisi la bucuresti unde li se mai da 1 2 diagnostice si li se ia si pensia dar nu fac o verificare sa vada daca acei pensionati pe caz de boala eu cu adevarat tratament ,cind li se apropie comisia fac o internare mai da ceva banuti si sunt putrezi de bolnavi .dar ei in fond sunt buni de munca caci maninca pesia sotu in rominia si ea face italia de 4 ani de zile ce fel de bolnava estepersoana se numeste samoila lucica si ca ea sunt multi alti CE NE FACEM DOMNILOR NOI CARE SUNTEM BOLNAVI MERGEM LA LUCRU CARE MAI ARE UNDE INGHITIM CITE 10 ,12 PASTILE PE ZII SI SUNTEM SANATOSI IAR CEI CARE NAU NIMIC MANINCA BANII STATULUI RUGAM CA CEI IN DREPT SA IA MASURI PE RAZA JUD VASLUI CA SUNT FOARTE MULTI IN ACEASTA SITUATIE CEL CARE A FACUT SESIZARE ARE URMATOARELE BOLI ;DIABET ZAHARAT TIP 2 HEPATITA CRONICA ,ANGHINA PECTORALA DE EFORT,GUTA,OPERATA LA SIN OPERATA DE FEBRON UTERIN OPERATA DE SENOZITAMASILARA CRONICA POLIPOASA VARICE SI SUNT BUNA DE MUNCA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.