Ce atta agitatie ca se da o suma de tot rahatul?

Fostii deputati care au solicitat acordarea a trei indemnizatii de parlamentar pn vor gsi un nou loc de munc sau pn se vor pensiona sustin c au fcut acest lucru legal, cei mai multi nestiind ce lege le permite acest lucru, Daniela Buruian considernd c e o sum de tot rahatul. Ce atta agitatie c se d o sum de tot rahatul? Nu am fcut dect s respectm legea care spune c, dac nu ai alte surse de venit, poti solicita indemnizatia pe trei luni. Nu stiu legea cum se cheam, a declarat, ieri, fostul deputat Daniela Buruian. Ea a spus c de la Directia de Personal a Camerei Deputatilor a aflat c poate solicita indemnizatia pe trei luni, pn si gseste un nou loc de munc. Fost europarlamentar, Daniela Buruian a precizat c si Parlamentul European ofer asa ceva, adic niste compensatii financiare att pentru fostii parlamentari, ct si pentru fostii angajati ai acestora. Si e n euro!, a adugat Buruian. Lista cu fostii deputati care solicit indemnizatia demonstreaz c acestia sunt oameni corecti, care nu au avut o alt surs de venit pe perioada mandatului, a opinat fostul deputat PRM Stefan Baban. Dup 12 ani de activitate parlamentar, Baban si caut un nou loc de munc. El s-a artat nemultumit de faptul c presa se intereseaz de fostii parlamentari si nu de averile nemsurate ale unora. Este dreptul meu legal s solicit acordarea a trei indemnizatii. S-a introdus chestia asta n Statutul parlamentarilor pentru a nu se trezi niste oameni c nu au ncotro s-o apuce, a declarat fostul deputat PRM. Fostul deputat UDMR Konya Sandor Hamar a depus la Departamentul Personal de la Camera Deputatilor o adeverint de la fisc c nu are alte venituri. El a spus c aceast adeverint era optional. Am solicitat acordarea de indemnizat ie pentru c cererea mea de pensionare anticipat, am trecut de 60 de ani, va dura circa 4 luni si pn atunci nu doresc s lucrez, a explicat Konya Hamar Sandor. El a fost deputat al UDMR ncepnd cu 1992, adic timp de 16 ani. Fostul deputat al PC Ioan Tundrea a spus c nici el nu a avut afaceri sau alte venituri, ci doar indemnizatia de parlamentar. Este o lege care permite s soliciti acordarea a trei indemnizatii de parlamentar, a adugat fostul deputat PC. Suntem si noi oameni si avem si noi acelasi soc al schimbrii statutului si al cutrii unui nou loc de munc, a declarat si fostul deputat al PSD, Radu Podgoreanu. n opinia lui Podgoreanu, acordarea a trei indemnizatii pentru fostii parlamentari nu este un abuz sau un privilegiu, pentru c au dat dovad de transparent si nu au avut alte activitti pe perioada mandatului. El a artat c acordarea de indemnizatii a fost pervzut de Regulament si ca exist un numr mare de Parlamente care practic acest lucru. Eu nu am avut dect ocupatia de parlamentar. Revenirea nu se face de azi pe mine. Trebuie gsit un loc de munc si nu va fi usor pentru c majoritatea va trebui s gsim un loc de munc n zona extrabugetar, a opinat fostul deputat PSD.

Nici fostii senatori nu se simt prea bine…

Un numr de 11 fosti senatori solicit de la Senat indemnizatie tranzitorie pentru c nu au nicio surs de venit, 10 dintre ei fiind nc n procedura aprobrii cererilor de ctre secretarul general al acestei Camere, acestia urmnd s primeasc, lunar, aproximativ 5.000 de lei, timp de trei luni. Fostul senator Gheorghe Constantin, a primit deja un rspuns favorabil la solicitarea sa privind acordarea indemnizatiei tranzitorii pentru perioada 15 decembrie-15 ianuarie. Au mai fcut cereri pentru acordarea indemnizat iei tranzitorii deoarece sus- tin c nu au nicio surs de venit Codrut Seres (PC), Gheorghe Funar, Eugen Mihescu, Ionut Nasleu (PRM), fostul senator independent Mihai Lupoi (afiliat grupului PNL din mai 2005), fostul senator PC Ilie Stoica, independent din iunie 2007, si Alexandru Ioan Mortun (PNL). De asemenea, cer bani de la Senat Szombori Vilmos (UDMR), validat n 12 decembrie 2007, cnd l-a nlocuit pe Sogor Csaba. n activitatea sa de parlamentar, Szombori Vilmos a avut dou luri de cuvnt n plenul acestei Camere, dintre care una cu ocazia depunerii jur- mntului. O alt cerere a fost depus de Ileana Moldoveanu (PSD), validat n data de 30 iunie 2008, care l-a nlocuit pe senatorul Ovidiu Teodor Cretu. Fostul senator UDMR Zoltan Lajos Szentmiklosi, care cere, la rndul su, indemnizat ie tranzitorie a fost validat n data de 28 octombrie 2008, el nlocuindu-l pe Pete Stefan, ales membru al Curtii de Conturi. Acesta a avut o singur interventie n Parlamentul Romniei, de cteva zeci de secunde, cu ocazia depunerii jurmntului.

1 COMENTARIU

  1. ptr.d-a Buruiana acesta suma e un rahat la cat k a mancat ea in parlament.mergeti la vechile locuri de munca de unde ati venit nu in somaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.