Gimnastele CSS Bârlad, adevărate „fete de aur” ale Bârladului!

Rezultate excepționale, unice în istoria Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, obținute, în week-end, de gimnastele de 10-11 ani care au participat la a doua etapă a Campionatului Național Individual și pe Echipe al Junioarelor III și II. Ambele echipe legitimate la Bârlad au reușit să obțină cele mai bune punctaje, cucerind titlul național și medalia de aur la categoriile Junioare III, Nivel 6 (10 ani) și Junioare II, Nivel 5 (11 ani) și dovedind că, întra-adevăr, sunt „fetele de aur” ale Bârladului.

Între 11-13 iunie, Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanța a găzduit cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Gimnastică Artistică Feminină Individual și pe Echipe al Junioarelor III și II. În total, s-au întrecut cele mai bune 170 de gimnaste cu vârste cuprinse între 9-12 ani de la 19 cluburi din țară.

CSS Bârlad a fost reprezentat de două echipe de junioare și, așa cum ne-am obișnuit de ani buni, micuțele au obținut rezultate extraordinare, ba chiar unice în istoria clubului, după cum au declarat chiar antrenorii care le pregătesc: Liviu Iordache, Ana Maria Iordache, George Crupenschi, Sebastian Panaite și Paula Fotache.

Astfel, la categoria Junioare III, Nivel 6 (10 ani), echipa formată din sportivele Daria Iancu, Ioana Șerban, Maria Ciortan și Alessia-Maria Tănasă a reușit să cucerească medalia de aur și titlul de campioane naționale. La categoria Junioare II, Nivel 5 (11 ani), gimnastele Miriam Giușcă, Ecaterina Căldăraru, Giulia Cișmaru, Alexandra Balan și Gabriela Roșca au reușit aceeași performanță: titlul de campioane naționale cu echipa. În concursul de individual compus, Daria Iancu (10 ani) a dovedit că este cea mai bună la toate aparatele și a câștigat medalia de aur, în tinp ce colega ei Miriam Giușcă (11 ani) a obținut medalia de bronz.

De asemenea, alte trei sportive s-au aflat foarte aproape de podium în concursul la individual compus: Giulia Cișmaru (11 ani) a ieșit pe locul 5, în timp ce Ecaterina Căldăraru (11 ani) și Ioana Șerban (10 ani) – pe locul 7. La acest campionat au mai concurat și Ecaterina Dima, Lara Schineanu, Ilona Balan și Andra Bucătaru, toate situându-se în prima jumătate a clasamentului. Toate gimnastele sunt eleve ale Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad.

„Sunt fete minunate și speciale, pentru care antrenamentele, seriozitatea și pasiunea de zi cu zi au dat roade! Ne dorim să fie sănătoase, la fel de implicate în pregătire și dornice de a progresa! Le mulțumim părinților pentru susținere și implicare. Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și autorităților locale pentru sprijinul și încrederea acordate. Mulțumin mass-mediei locale pentru promovarea educației prin sport și promovarea celor care fac să răsune numele orașului nostru la nivel național!”, ne-a declarat antrenoarea Ana-Maria Iordache, directorul CSS Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.