Elevă de la Liceul Pedagogic Bârlad, calificată la naționala de Meșteșuguri artistice tradiționale

Ca și în anii precedenți, și la etapa națională a Olimpiadei de Meșteșuguri artistice tradiționale din acest an, județul Vaslui va fi reprezentat de o elevă din Bârlad. Este vorba despre Olimpia Ioana Rotaru, de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, ce frecventează și Cercul de Artă Populară din cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad. Aceasta este îndrumată de profesorul Dan Horgan și s-a calificat la meșteșugul ouă încondeiate.

Eleva a fost desemnată de juriu să reprezinte județul în urma fazei județene a competiției, ce a avut loc, sâmbătă, 15 iunie, la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, și unde a obținut premiul I. Potrivit regulamentului, doar câștigătorul locului I de la fiecare meșteșug se califică la faza națională.

„Felicitări elevei Olimpia Ioana Rotaru pentru performanța extraordinară obținută la faza județeană a Olimpiadei de Meșteșuguri Artistice Tradiționale, desfășurată pe 15 iunie, la Liceul Pedagogic «Ioan Popescu» Bârlad! Calificarea la Olimpiada națională de Meșteșuguri de la Sibiu, unde a obținut locul I, sub îndrumarea profesorului doctor Dan Horgan, coordonatorul Cercului de Artă Populară, este o realizare remarcabilă și o dovadă a talentului și dedicării sale. Îi urăm mult succes în continuare la Olimpiada națională de Meșteșuguri, ce va avea loc în luna iulie la Sibiu. Suntem convinși că va reprezenta cu mândrie Clubul Copiilor «Spiru Haret» Bârlad și că va aduce acasă un rezultat pe măsura efortului și pasiunii sale. Ținem pumnii pentru o nouă reușită și pentru recunoașterea meritelor sale la nivel național!”, au transmis reprezentanții Clubului Copiilor.

Faza națională a olimpiadei va avea loc la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra” din Dumbrava Sibiului, în intervalul 17-21 iulie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.