A decedat și a doua victimă a accidentului din urmă cu o săptămână de pe DE 581!

La o săptămână de la groaznicul accident rutier petrecut pe DE 581, în comuna Zorleni, a decedat și fata de 19 ani, pasageră pe scaunul din dreapta al șoferului decedat la fața locului. Adolescenta își petrecuse noaptea la banchetul de absolvire al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, după care a ajuns la Neurochirurgie Iași în comă profundă, unde, astăzi, a încetat din viață.

Accidentul de circulație produs în noaptea de sâmbătă spre duminică (8/9 iunie), pe DE 581, în comuna Zorleni, continuă să aibă urmări tragice. Concret, la exact o săptămână, a murit și cea de-a doua ocupantă a mașinii Dacia Duster care, atunci, în jurul orei 3.20, a fost izbită în plin de un autoturism marca Audi. Este vorba despre o adolescentă de 19 ani, care stătea pe scaunul din dreapta al șoferului (verișorul ei), pe care îl chemase să o ducă acasă după ce petrecuse la banchetul de absolvire al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad chiar la Pensiunea „Mira”. Băiatul, proaspăt absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, cel mai probabil neexperimentat la volan și neatent, tocmai ieșea din parcarea pensiunii pentru a intra pe DE 581, când Dusterul a fost izbit violent de mașina Audi condusă de un tânăr de 24 de ani, din Bogdănești.

În urma impactului puternic, cei doi verișori au rămas încarcerați, băiatul în stop cardiorespirator, iar fata în stare de inconștiență. În ciuda faptului că pompierii bârlădeni chemați să intervină l-au scos pe șofer dintre fiarele contorsionate și i-au aplicat manevre de resuscitare timp de zeci de minute, acesta nu a putut fi salvat. Însă pasagera, după ce a fost scoasă din mașina distrusă și apoi a fost resuscitată, a fost transportată în stare de comă profundă și cu un traumatism cranio-cerebral grav la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ulterior, a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, unde medicii neurochirurgi au reușit să o mențină în viață, însă numai o săptămână. Din nefericire, în cursul zilei de astăzi, 16 iunie, adolescenta s-a stins din viață, lăsând în urmă o familie distrusă de durere.

Cum a avut loc accidentul

„La data de 9 iunie, ora 03.20, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin apel la numărul 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe drumul european DE 581. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Bârlad, nu s-ar fi asigurat la ieșirea din parcarea unui local din localitatea Simila, comuna Zorleni, fiind lovit lateral de un alt autoturism, condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Bogdănești. În urma evenimentului rutier, a rezultat decesul conducătorului auto de 19 ani și vătămarea corporală gravă a unei tinere de 19 ani, precum și vătămarea corporală ușoară a altor șapte tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani. Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Bârlad și Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul de 24 de ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier sesizat”, au precizat, la momentul accidentului, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

În ceea ce îi privește pe cei șapte ocupanți ai autoturismului Audi, aceștia au fost aduși de ambulanțe la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Potrivit medicilor urgentiști, pacienții erau conștienți, stabili hemodinamic și respirator, dar prezentau multiple contuzii. După evaluarea imediată și stabilirea priorității urgențelor de către medicul urgentist de gardă, s-au efectuat examinări radiologice (radiografii și CT) și ecografice, s-au recoltat analize de sânge, apoi au fost evaluați și tratați de către medicii de gardă din specialitățile Ortopedie, Chirurgie, Neurologie, CCPR, ORL și Pediatrie.

„În urma interpretării radiologice, s-au confirmat diagnosticele și s-au luat următoarele decizii terapeutice: • pasagerul de 14 ani, din Untești, comuna Bogdănești, a fost transferat la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» Iași, cu diagnosticul de «plăgi contuze regiunea sprâncenară dreaptă și palpebrală stângă, fractură metacarpian IV și V mâna stângă cu angulare, fractură sfeno-zigomatică stângă, epistaxis anterior bilateral»; • pasagerul de 15 ani, din Zorleni, a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie Iași, cu diagnosticul de «traumatism de bazin, fractură cominutivă L5, fractură apofiză laterală L1, L3, L4 și L5»; • șoferul mașinii, de 24 de ani, din Unțești, comuna Bogdănești, a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie Iași, cu diagnosticul de «fractură cominutivă L5 și plagă contuză mentonieră»; • pasagerul de 17 ani, din Unțești, comuna Bogdănești, a rămas sub supravegherea medicilor pediatri în CPU Pediatrie, cu diagnosticul de «traumatism cranio-cerebral, traumatism coloană cervicală și dorsală, fără leziuni traumatice»; • pasagerul de 22 de ani, din Untești, comuna Bogdănești, s-a internat în secția de Ortopedie pentru tratament de specialitate. A fost diagnosticat cu «traumatism cranio-cerebral, fractură olecran stâng cu deplasare, fractură treimea medie femur stâng cu deplasare»; • pasagerul de 19 ani, din Unțești, comuna Bogdănești, a fost diagnosticat cu «traumatism cranio-cerebral, traumatism gambă și genunchi drept, traumatism antebraț drept, fără leziuni traumatice, plagă contuză treimea distală antebraț drept». S-a suturat plaga și, după evaluarea stării pacientului, acesta nu necesită internare, fiind externat cu recomandare de tratament la domiciliu; • pasagerul de 19 ani prezenta «traumatism cranio-cerebral cu plăgi contuze, traumatism braț și umăr drept, fără leziuni traumatice». S-a suturat plaga și, după evaluare, s-a decis internarea în Compartimentul ORL”, a precizat, pe 9 iunie, Ciprian Feraru, managerul spitalului bârlădean.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.