Un nou corp de clădire va găzdui secțiile de Boli Infecțioase, Pneumologie și Psihiatrie ale Spitalului din Bârlad

După vizita ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, conducerea Spitalului Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad a declarat că a obținut garanția din partea ministrului pentru sprijinirea investiției „Construire corp clădire pentru sectiile de Boli Infecțioase, Pneumologie și Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman Barlad”, de aproximativ 75 milioane de euro.

Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a primit, sămbătă, 11 mai 2024, vizita lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, care a fost însoțit de primarul Dumitru Boros, deputatul Adrian Solomon, președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, președintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan.

Delegația a vizitat Compartimentul de Îngrijiri Paliative, Laboratorul de Analize Medicale, Secția ATI și Blocul Operator, precum și construcția privitoare la extinderea Ambulatoriului de specialitate. Ulterior, invitații s-au întâlnit, în sala de ședințe a spitalului, cu șefii de structuri medicale și administrative, întâlnire in cadrul cărei ministrul a ascultat problemele cadrelor medicale, a răspuns la întrebări și a clarificat anumite nelămuriri de ordin medical și administrativ.

„În urma acestei importante vizite de lucru, avem garanția că unitatea noastră va primi sprijinul Ministerului Sănătății pentru obținerea avizului de oportunitate în legătură cu investiția “Construire corp clădire pentru sectiile de Boli Infecțioase, Pneumologie și Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman Bârlad”, dar și pentru asigurarea finanțării proiectului, evaluat la aproximativ 75 milioane de euro. De asemenea, reprezentantul Ministerului Sănătății a oferit garanții referitoare la dotarea Ambulatoriului integrat cu un aparat RMN, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, pentru care deja s-au trimis mai multe solicitări de finanțare. Totodată, am primit certitudinea că, în perioada imediat următoare, vom primi mai multe echipamente medicale pentru dotarea Laboratorului de Analize Medicale”, au transmis reprezentanții spitalului, care au ținut să mulțumească ministrului Sănătății pentru vizita efectuată, ca și celor care au făcut posibilă întâlnirea, în urma căreia spitalul municipal va avea numai de câștigat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.