Un moldovean a traversat înot Prutul pentru a-și găsi un loc de muncă în București

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu cercetează un bărbat cu cetățenie Republica Moldova care traversat râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Bucureşti, pentru a-şi căuta un loc de muncă.

Pe 7 mai, în jurul orei 08.50, în baza schimbului de informații dintre polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu și polițiști din cadrul Sectiei de Poliție Rurală Murgeni, a fost depistat un cetățean din Republica Moldova, pe comunicația Fălciu-Berezeni. 

Autorităţile de frontieră ale statului vecin au fost informate despre eveniment iar cercetările în cauză  au fost efectuate în comun.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a traversat râul Prut înot, pe direcţia localităţii Fălciu, încercând să intre ilegal în România, cu intenția de a ajunge în Bucureşti, pentru a-şi căuta un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţiler de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.