Rugbistele CSS Bârlad încheie turul Campionatului Național 7s Junioare pe locul I

Echipa de rugby feminin a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad – Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, care participă pentru al doilea an la Campionatul Național de Rugby 7s Junioare, continuă să se mențină pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și după a patra etapă a competiției, desfășurată, în week-end, la Alba Iulia.

Orașul Alba Iulia a găzduit sâmbătă, 18 mai, cea de-a patra etapă din turul Campionatului Național de Rugby 7s Feminin Senioare și Junioare, ediția 2024. Competiția sportivă s-a desfășurat pe terenul de la Oarda, cu începere de la ora 09.00.

Ca și la etapele anterioare, la Junioare au luat parte șapte echipe din țară, respectiv: CSS Bârlad – Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, CSM Unirea Alba Iulia, RC Arieșul, RC Cristian, CS Poli Iași, CSM Pașcani, Leii Câmpia Turzii și Moldova U18. Trebuie menționat că echipa din Republica Moldova are statut de invitată, așa că nu punctează în clasament.

În ceea ce le privește pe „Vulturoaice”, echipa de fete legitimată la CSS Bârlad, dar formată din eleve ale Liceului Pedagogic, sunt antrenate de Florin Ibănescu și Daniel Tufaru. Echipa are următoarele componente: Renata Prisecaru, Bianca Sterian, Ștefania Vasilache, Alexia Damian, Andreea Motrea, Delia Costache, Rebeca Popa, Andrada Moraru, Sorina Tilici, Miruna Neagu, Ariana Ștefăniță și Maria Găină.

După ce, la etapa inaugurală de la Bârlad, „Vulturoaicele” s-au clasat pe locul III, iar la cele de la București și Iași au produs surpriza, reușind să iasă pe primul loc, în week-end, fetele noastre au continuat șirul de victorii. Astfel, în faza de grupă, bârlădencele s-au impus în fața sportivelor de la Moldova U18 (scor 42-0), însă a pierdut semifinala pentru locurile 1-4 împotriva fetelor de la CSM Pașcani (scor 19-22). Nu în ultimul rând, în partida care a decis locurile 1-2, CSS Bârlad a câștigat cu scorul de 38-0 în fața jucătoarelor de la RC Cristian.

În final, după două victorii și o înfrângere, echipa „Vulturoaicelor” s-a clasat pe locul I, cu 14 puncte, fiind urmată de RC Cristian (12 puncte), CSM Unirea Alba Iulia (10 puncte), CSM Pașcani (8 puncte), Leii Câmpia Turzii (6 puncte), CS Poli Iași (4 puncte) și RC Arieșul (2 puncte).

După cele patru etape ale turului, adică la jumătatea campionatului, bârlădencele se situează pe prima poziție, cu 52 de puncte. În ordine descrescătoare, urmează echipele: CSM Unirea Alba Iulia (48 puncte), RC Cristian (42 puncte), CSM Pașcani (32 puncte), Leii Câmpia Turzii (22 puncte), CS Poli Iași (20 puncte), RC Arieșul (7 puncte) și CSM București (2 puncte).

După această ultimă etapă a turului, competiția ia o pauză de câteva luni, urmând a se relua în septembrie, cu etapa a V-a, prima a returului, programată pe 14 septembrie la Pașcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.