Premiu special pentru o bârlădeancă la naționala Olimpiadei „Științele Pământului”

Rezultat excelent obținut, zilele trecute, de eleva Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, singura reprezentantă a județului la faza națională a Olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului”! Bârlădeanca a obținut premiul special oferit de către Societatea de Geografie din România.

În perioada 9-12 mai, Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad a găzduit etapa națională din acest an școlar a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”, la care au participat liceeni din 29 de județe.

Așa cum s-a întâmplat cam în fiecare an, și de această dată, județul Vaslui a fost reprezentat de elevi din Bârlad, în cazul de față fiind vorba despre o singură elevă de liceu. Mai exact, despre Bianca-Elena Cruceanu (clasa a XI-a, profilul Științe ale Naturii), de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. „Codrenista” a fost îndrumată la clasă de profesorii Cristina Meda Oprea (Geografie), Cătălin Angheluță (Fizică), Aura Tilibașa (Chimie) și Cristina Carata (Biologie), iar la Centrul Județean de Excelență de profesorii Cătălin Angheluță și Ecaterina Angheluță (Fizică). Aceasta a fost însoțită la Arad de profesoara Aura Tilibașa.

„În cadrul etapei naționale, elevii au susținut două probe: o probă teoretică și una practică / experimentală, cu durata de câte trei ore, fiecare probă fiind compusă din patru subiecte, câte unul pentru fiecare disciplină de concurs: Biologie, Chimie, Fizică, Geografie. Bianca-Elena Cruceanu a obținut Premiul special oferit de către Societatea de Geografie din România, pentru rezultatul general de la cele două probe de concurs, profesori îndrumători Cristina Oprea – Geografie, Cătălin Angheluță – Fizică (la clasă şi la CEX) și Ecaterina Angheluță – Fizică (la CEX), Cristina Carata – Biologie și Aura Tilibașa – Chimie. Felicitări profesorilor îndrumători, elevei pentru efortul susţinut în obținerea performanţei, şi, implicit, organizatorilor olimpiadei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.