Katar Conneg anunță finalizarea lucrărilor de extindere a Parcului Copou din Vaslui cu 1,6 hectare

Noua extindere a parcului include spații verzi, o fântână arteziană pietonală, zone de recreere modernizate și facilități noi pentru activități în aer liber, care vor transforma Parcul Copou într-un loc de întâlnire și relaxare pentru toate vârstele.

Lucrările de extindere la Parcul Copou din Vaslui au fost finalizate, anunță compania de construcții Katar Conneg SRL, care a realizat proiectul în asociere cu SC Euras Green Company SRL (ofertant asociat). La începutul acestei săptămâni, reprezentanții beneficiarului – Consiliul Local Vaslui – au semnat recepția lucrărilor. Proiectul a presupus transformarea unei suprafețe de teren de 1,6 hectare într-o zonă de relaxare și agrement. 

„Ne bucurăm să vedem cum acest parc devine un centru vibrant al orașului, unde familiile, tinerii și vârstnicii deopotrivă pot beneficia de un spațiu verde bine întreținut și modern. Suntem convinși că noul parc extins va aduce bucurie și numeroase beneficii locuitorilor orașului Vaslui. Mulțumim încă o dată pentru oportunitatea de a contribui la dezvoltarea acestei frumoase zone”, precizează reprezentanții companiei Katar Conneg.


Lucrările au fost complexe și au presupus, într-o primă fază, degajarea terenului de molozuri, depozite vegetale și gunoaie – pe suprafața respectivă au fost amplasate cândva serele Gascom – apoi decaparea a minim 50 centimetri de pământ pentru îndepărtarea rădăcinilor și a resturilor vegetale, umplerea cu un strat nou de pământ și compactarea acestuia.

Abia apoi au fost efectuate lucrările de construire și amenajare a zonei. Terenul de pe un perimetru de aproximativ 1,5 hectare a fost gazonat, iar o suprafață de 1.600 de metri pătrați a fost transformată în arie construită cu alei din dale decorative de beton, platforme betonate acoperite cu dale ecologice din cauciuc sau tartan turnat destinate locurilor de joacă pentru copii, precum și spații de agrement. De asemenea, a fost construită o fântână arteziană pietonală pe o suprafață de 115 metri pătrați.


În zonă au fost plantați arbori, arbuști, plante floricole, a fost realizată o instalație de irigații și a fost montat mobilier stradal. Nu în ultimul rând, în zonă a fost amenajată o parcare și a fost împrejmuit amplasamentului spre strada Andrei Mureșanu (un front stradal de 134 m).

Valoare proiectului a fost de 8,47 milioane de lei (fără TVA), iar lucrările au avut fost executate în 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.