Cel mai bătrân candidat este din județul Vaslui: Mihai Ardelean vrea să devină consilier local USR în Dumești la 100 de ani

Potrivit președintelui Autorității Electorale Permanente, cel mai în vârstă candidat din întreaga țară este din comuna Dumești. Mihai Ardeleanu, născut pe 20 august 1923, vrea ca la împlinirea a 101 ani să fie consilier local în comuna sa. El candidează din partea USR, este veteran de război și are o sănătate foarte bună. A fost sărbătorit, anul trecut, la împlinirea celor 100 de ani,ca un respectat și îndrăgit membru al comunității.

Cel mai bătrân candidat din întreaga țară trăiște în comuna Dumești, se numește Mihai Ardeleanu și va împlini 101 pe 20 august 2024. Este sănătos, lucid și un îndrăgit și apreciat membru al comunității ce își dorește să devină reprezentant al oamenilor din Dumești din partea USR. Cu atât mai mult cu cât este rudă cu președintele USR Dumești, Gelu Simiuc, care nu a ezitat să îl pună pe lista de consilieri de veteranul de război, fost morar apreciat și respectat în întreaga zonă, până dincolo de Negrești. Partidul se mândrește cu reprezentantul său născut pe 20 august 1923 și căruia comunitatea i-a sărbătorit centenarul anul trecut.

Informația, care a devenit deja cunoscută la nivel național, a fost oferită marți, într-o conferință de presă, de președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă. „Cel mai în vârstă, seniorul candidaților, are 100 de ani”, a declarat Toni Greblă, care precizat că el candidează în Circumscripția Electorală 34, pentru a obține funcția de consilier local în comuna Dumești.

Gelu Semiuc, președintele USR Dumești, formațiunea cunoscută, în general, pentru tinerețea membrilor său, a confirmat, pentru presa națională, că Mihai Ardeleanu are 100 de ani și candidează pentru un loc în Consiliul Local, precizând că este veteran de război și se află într-o stare bună de sănătate. „Este nașul de cununie al părinților mei”, a spus președintele USR Dumești.

Anul trecut, la înplinirea venerabilei vârste de 100 de ani. Mihai Dumitru Ardeleanu, luptător al Armatei Române în cel de-al Doilea Rãzboi Mondial, a fost recompensat cu diplome și decorații și sărbătorit în Dumești împreună cu familia, membrii ai comunității și autorități.

Au fost atunci lângă el cei doi copii ai săi, oameni reușiți în viață, Marcela Ardeleanu, un medic apreciat în București, doctor în chirurgia plastică, și Mihai Ardeleanu, cunoscutul om de afaceri bârlădean și consilier județean. La sărbătoare au participat atunci reprezentanți ai Centrului Militar Județean Vaslui, ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Filiala Vaslui și ai Comandantului Garnizoanei Vaslui. „Este destul de energic, are o minte ageră și este un mare sufletist! Nici nu-i dai 100 de ani! A rămas singur din 2015, când a murit mama, iar acum el își face singur aproape toate lucrurile gospodărești. Toată viața lui a fost morar! A ajutat pe oricine avea nevoie de el în acest domeniu, mergea oriunde era solictat și ajuta la montarea utilajelor de morărit. Practic, în zona Negrești, el era cel mai cunoscut și solicitat morar”, spunea atunci Mihai Ardeleanu, fiul său. „Serviciul și munca l-au ținut atâția ani, pentru că asta a fost specialitatea familiei Ardeleanu: munca. A fost și un om deosebit, care a învățat și ține minte foarte multe lucruri. De aceea l-am iubit și îl iubesc”, spunea fiul său.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.