Sălile de păcănele mai pot funcționa doar în Vaslui, Bârlad și Huși

Conform noii legi privind interzicerea activităților comerciale privind jocurile de noroc, adoptată marți de plenul Camerei Deputaților, județul Vaslui va mai avea săli de păcănele în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși. Legea prevede că sălile de jocuri de noroc din localitățile care au sub 15.000 de locuitori vor fi închise.


Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

Legea prevede că sălile de jocuri de noroc din localitățile care au sub 15.000 de locuitori vor fi închise.

Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus.

Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Industria păcănelelor va fi afectată în toate județele din România, iar sute de săli de jocuri vor fi nevoite să-și înceteze activitatea.

Aplicare legii va presupune ca în afară de municipiile din județ, Vaslui, Bârlad și Huși sălile de jocuri să nu mai existe. Chiar și din Negrești și Murgeni păcănelele vor trebui să dispară, pentru că aceste localități au, conform ultimului recensământ, din 2021, sub 15.000 de locuitori. La recensământul din anul 2021, orașul Negrești avea o populație de 7.530 de locuitori, iar Murgeni de 6.853 locuitori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.