Patru meciuri decisive pentru CSM Vaslui în Liga Zimbrilor

Până la finalul actualului sezon, CSM Vaslui mare are de jucat doar trei meciuri, decisive pentru rămânerea în prima divizie a handbalului românesc. Echipa vasluiană mai are de jucat cu Politehnica Timișoara și HC Buzău, acasă, cu Dinamo și CSM Sighișoara, în deplasare.

Golgheterul CSM, Florin Acatrinei, spune că Vasluiul este la mâna sa și că trebuie să trateze cu maximă responsabilitate jocurile cu Timișoara, Buzău și Sighișoara, pentru a scăpa de retrogradare.

„Suntem la mâna noastră. Mai sunt patru jocuri. Meciul cu Dinamo nu putem să-l luăm în calcul, însă la restul de trei mergem la victorie. Două le avem acasă, deci se joacă. Putem, Doamne ferește, să și retrogradăm, dar putem evita și barajul, cu un pic de noroc. Sunt trei meciuri decisive pentru noi și sper să gestionăm mai bine anumite momente, să reușim să luăm și puncte”, a afirmat Florin Acatrinei.

CSM Vaslui se află pe locul 12, cu 15 puncte, la egalitate, cu CSM Sighișoara, ocupanta locului 13, și la două puncte peste ultima poziție, ocupată de U Cluj în Liga Zimbrilor.

Politehnica Timișoara, adversara vasluienilor din etapa de duminică, 14 aprilie 2024, este pe locul 11, cu 17 puncte, dar mai are de disputat câteva meciuri dificile, cu CSM Constanța și Minaur Baia Mare, acasă, și CSM București, în deplasare.

CSM Sighișoara va întâlni în ultimele patru etape HC Buzău, acasă, Steaua și Potaissa Turda, în deplasare, și CSM Vaslui, acasă.

U Cluj mai are de jucat cu CSM București și CSM Focșani, în deplasare, și Minaur și CSM Bacău, acasă.

Ovidiu Mihăilă, tehnicianul echipei vasluiene, a spus că formația sa va juca doar pe teren, nu și în culise, și a cerut adversarilor să nu mai pună presiune inutilă pe Vaslui.

„M-au deranjat multe lucruri în ultimul timp. Mai nou, tot ce înseamnă rezultate sau handbalul masculin românesc, CSM Vaslui este vinovată. Am văzut și conferința de presă de la U Cluj. Îi respect foarte mult pe oamenii de acolo, dar deja e prea mult. Niciodată nu am spus nimic. Sper ca în seara asta să fi înțeles, dar nu vreau să creadă că tot ce înseamnă handbalul masculin românesc, CSM Vaslui e vinovată. Cât voi fi aici, CSM Vaslui își va apăra șansele corect pe teren. Așa va fi până la final, indiferent de ce se va întâmpla. Îmi asum lucrul ăsta. Plus multe telefoane din partea celor de la Timișoara. Nu știu dacă e real sau nu, cu presiune că meciul e aranjat în seara asta (n.r. meciul cu CSU Suceava). Sunt lucruri care nu fac cinste handbalului românesc, din păcate”, a spus Ovidiu Mihăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.