Instanțele din Vaslui, Bârlad și Huși, judecători și procurori noi

Începând cu data de 15 aprilie, zece judecători vor profesa în cadrul Judecătoriei Vaslui, Judecătoriei Bârlad și a Judecătoriei Huși, iar cinci procurori vor activa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, 8 aprilie, decretele de numire în funcția de judecător și de procuror a celor 461 de candidați admiși la concursul de intrare în magistratură desfășurat în perioada 7 iulie 2023 – 6 martie 2024 și organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Național al Magistraturii. Din cei 462 de noi magistrați, 295 sunt judecători şi 166 sunt procurori.

În urma concursului, colectivul de magistrați al Judecătoriei Vaslui „s-a îmbogățit” cu cinci judecători noi, respectiv Alina-Ludmila Băetu, Alexandra Pintili, George-Ionuț Petriman, Mihaela Copăceanu și Dana Cazmir. Asta în timp ce, la Judecătoria Bârlad, au fost repartizați magistrații Irina Panțîru, Tiberiu-Vasile Sîrghi și Andrei Macovei, iar la Judecătoria Huși alți doi judecători – Daniela Panainte și Carmen-Petronela Cozma.

În ceea ce privește procurorii admiși pentru parchetele din județ, vorbim despre cinci persoane, dintre care trei vor activa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv procurorii Maria-Cătălina Gubernat, Alexandra Perneș și Oana-Maria Nistor, și doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, adică procurorii Dorina-Cătălina Caprău și Alina-Roxana Volocaru.

Decretele semnate de șeful statului au fost deja publicate în Monitorul Oficial, așa că nimic nu-i oprește pe noii magistrați „să intre în pâine” începând cu data de 15 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.