În județul Vaslui se vor planta 100 de hectare de livadă

În februarie 2024, Direcția Agricolă a emis autorizații de plantare în sistem superintensiv pentru 5 operatori economici pentru o suprafață de 113,35 hectare de livadă în Albești, Muntenii de Jos, Delești, Deleni, Boțești și municipiul Huși. Aceste autorizații vizează plantații de măr, cireș, cais, nuc și prun.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a demarat la începutul anului, mai exact pe 8 ianuarie 2024 sesiunea de depunere a proiectelor pentru Investiții în exploatații pomicole (DR-15). O componentă crucială a Planului Strategic PAC 2023 – 2027. Alocarea financiară pentru această sesiune este de 151.383.527 euro.

Autorizațiile de plantare necesare pentru înființarea plantațiilor de pomi în județul Vaslui sunt eliberate de Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui. În luna februarie 2024, DAJ Vaslui a emis autorizații de plantare în sistem superintensiv pentru 5 operatori economici. Acoperind o suprafață totală de 113,35 hectare de livadă, în localitățile Albești, Muntenii de Jos, Delești, Deleni, Boțești și municipiul Huși. Aceste autorizații vizează plantații de măr, cireș, cais, nuc și prun.

Acestea sunt în sistem superintensiv, totalizând șapte soiuri diferite și o densitate variată de pomi pe hectar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.