Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD și președinte al Consiliului Județean Caslui Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat în prezent în arest la Penitenciarul Vaslui.

Tribunalul Vaslui a decis astăzi plasarea în arest la domiciliu a fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu arestat anul trecut pentru luare de mită..
„În temeiul art. 242 raportat la art. 218, 220 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv dispus prin Încheierea 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunţată în dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (…) cu măsura arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat Zăpodeni, com. Zăpodeni, jud.Vaslui, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arată în decizia instanţei.

Tribunalul a stabilit pentru Dumitru Buzatu obligaţia de a se prezenta în faţa judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemat şi de a nu lua legătura cu expertul Radu Judele, acuzat îna celași dosar, precum şi cu o serie de martori.

Buzatu a fost reșinut după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.