Doar câteva zile pentru a susține candidatul dorit

Vasluienii care au vreo simpatie politică, sau chiar convingeri politice, mai au doar câteva zile pentru a-și manifesta dorința ca partidul sau candidatul pe care îl susțin să participe în alegeri semnând pe listele de susținător.

Termenul limita de depunere la Birorul Electoral Central a listelor cu semnăturile susținătorilor este 8 aprilie, motiv pentru care, mai ale sîn mediul online, s-au înmulțit apelurile candidaților și partidelor politice către vasluieni să dea semnătura. Cei care vor să facă acest lucru pot semna în corturile amplasate prin oraș, iar locația lor o pot afla de pe paginile și siteurile formațiunilor și candidaților.

Ce trebuie știut este că, în cazul în care aveți mai mulți preferați, puteți semna pentru mai mulți candidați.

Un partid trebuie să strângă 200.000 de semnături 5pentru a se putea înscrie în alegerile europarlamentare. Pentru un candidat independent, situația este mult mai grea: trebuie să adune 100.000 de semnături.

În afara partidelor mari, care au număr mare de membri și organizații răspândite în teritoriu, celelalte partide se chinuie să adune listele uriașe de semnături. Situația a devenit și mai complicată odată cu comasarea alegerilor, pentru că trebuie strânse în același timp semnături pentru alegerile locale (1% din numărul de alegători din localitate) și pentru europarlamentare.

Peste toate, încrederea vasluienilor și a românilor în politicieni este la cele mai scăzute niveluri din ultimii 30 de ani, prin urmare mulți sunt reticenți să-și dea datele personale (este obligatoriu să fie menționate seria și numărul cărții de identitate) unor necunoscuți, pe stradă.

Partidele și candidații au ca termen limită 10 aprilie pentru a se înscrie în alegerile pentru europarlamentare.

1 COMENTARIU

  1. „Ne-an despărțit în triburi și în secte,
    În cluburi, în partide și în găști.
    Iubirile directe sunt suspecte.
    Dorești succes ? Învață să urăști”

    Pare de actualitate, nu-i așa ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.