Amenzi de 198 mii de lei și 58 de permise reținute de polițiștii rutieri, sâmbătă

Cei 55 de polițiști care, sâmbătă, au derulat acțiunea „Speed Marathon” au realizat 30 de filtre verificând 360 de vehicule și legitimând peste 370 de persoane. În urma controalelor au fost aplicate 285 de amenzi, în valoare de 195 mii lei, și au fost reținute 58 de permise de conducere, dintre care 46 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Peste 55 de polițiști vasluieni au derulat, sâmbătă, acțiunea „Speed marathon”, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în special pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care depășesc regimul legal de viteză și conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma celor peste 30 de filtre rutiere instituite, au fost verificate peste 360 de vehicule și legitimate peste 370 de persoane, fiind aplicate 285 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de peste 195.000 lei, fiind constatată și săvârșirea a două infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, respectiv „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Totodată, au fost reținute 58 de permise de conducere, dintre care 46 pentru depășirea limitei legale de viteză (în 9 cazuri au fost depășiri cu peste 70 de km/h peste limita maximă admisă pe respectivul sector de drum, iar în 37 de cazuri au fost depășiri cu peste 50 de km/h peste limita maximă admisă pe respectivul sector de drum), 8 pentru depășire neregulamentară, unul pentru conducerea sub influența alcoolului și 3 din alte cauze, precum și 4 certificate de înmatriculare.

„Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. Activitățile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză și a celor care conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, vor continua în perioada următoare, atât pe timpul zilei cât și pe cel al nopții”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui.

Polițiștii au transmis șoferilor vasluieni o serie de recomandări:  

„Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!

Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.

Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor”.

Polițiștii le recomandă și pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada, iar bicicliștii sunt sfătuiți să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.