Vasluianul Ovidiu Artene va arbitra în partida Țara Galilor – Finlanda din play-off-ul Campionatului European

UEFA l-a delegat pe vasluianul Ovidiu Artene pentru a fi arbitru asistent la semifinala dintre Țara Galilor și Finlanda, din play-off-ul Campionatului European 2024, meci care va avea loc joi, 21 martie 2024, de la ora 21:45.

Vasluianul Ovidiu Mihai Artene (foto stânga) face parte din echipa românească de arbitri care va oficia partida dintre Țara Gailor și Finlanda, una dintre semifinalele play-off-ului Euro 2024, a anunțat Federația Română de Fotbal. Istvan Kovacs va oficia de la centru, fiind ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Al patrulea oficial va fi germanul Tobias Stieler. În camera VAR se vor afla Marco Fritz, din Germania, şi Cătălin Popa.

Partida Ţara Galilor – Finlanda se va juca joi, 21 martie, de la 21.45, la Cardiff. Învingătoarea din acest meci va juca finala play-off-ului, în 26 martie 2024, împotriva selecţionatei care se va impune în duelul Polonia – Estonia.

Ovidiu Artene a intrat în arbitraj în 1996, iar trei ani mai târziu a promovat în corpul arbitrilor de Liga a 3-a. În 2007 devine arbitru asistent în Liga 1. Vasluianul se află din 2013 pe lista FIFA, iar de trei ani are categoria Elite. El se poate lăuda cu meciuri la Cupa Mondială, Campionatul European, cu partide oficiate alături de Istvan Kovacs și Vasile Marinescu în Champions League, unde au arbitrat semifinala dintre Manchester City și Real Madrid, Europa League, dar și cu finala Conference League din acest an, câștigată de AS Roma, scor 1-0 cu Feyenoord Rotterdam.

Datorită evoluțiilor fără cusur, aceștia au arbitrat semifinala de Champions League, dintre Manchester City și Real Madrid, fiind lăudați de o lume întreagă după fluierul de final. Istvan Kovacs împreună cu asistenții Artene și Marinescu au arbitrat și la finala Conference League, dintre Feyernoord și Roma, meci ce s-a disputat pe 25 mai, la Tirana. Cei trei au făcut parte și din lista FIFA a arbitrilor care au oficiat la Cupa Mondială.

Agent șef principal la Penitenciarul din municipiul Vaslui, anul trecut, Ovidiu Artene a fost premiat de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, de Ziua lucrătorilor din sistemul administrației penitenciarelor pentru excelență profesională, dedicare, perseverență și îmbunătățirea imaginii publice a sistemului penitenciar românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.