Cătălin Mîndru, viceprimarul municipiului Vaslui: „Transformăm cinematografele din Vaslui”

„Modern și Independența. Sunt denumirile celor două cinematografe din Vaslui pentru „salvarea” cărora se fac demersuri abia din 2021. A fost inițiativa majorității consilierilor locali din care am făcut parte și noi, useriștii, am votat preluarea acestor obiective de la R.A.D.E.F – „RomâniaFilm” și transformarea lor în obiective utile vasluienilor”, spune viceprimarul USR al municipiului Vaslui.

Viceprimarul municipiului Vaslui Cătălin Mîndru arată că cele două cinematografe ale municipiului Vaslui nu mai pot fi reabilitate, din cauza faptului că demersurile în acest sens au început prea târziu, în 2021. Însă demersurile majorității din Consiliul Local din care face parte a făcut demersuri pentru ca cele două obiective să fie preluate de municpalitate pentru a devenit utilevasluienilor.

„Din păcate, pentru Cinematograful Modern a fost cam târziu, întrucât expertiza tehnică indică demolarea lui. Putea fi salvat dacă se acționa înainte de 2020. Va fi demolat, iar voi, vasluienii, trebuie să spuneți ce obiectiv vom construi pe acest amplasament”, spune viceprimarul.

„Cinematograful Independența va fi transformat în centru cultural și de tineret, fiind cel de al III-lea mare proiect prioritizat în Strategia de Dezvoltare a municipiului, pentru implementare cu finanțare din Programul Regional Nord – Est 2021 – 2027”, scrie Mîndru într-o postare pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.