Autoturism furat din Franța, oprit la Albița

Poliţiştii de frontieră de la Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca BMW, care figura în bazele de date ca fiind furat din Franța.

Pe 18 martie a.c., în jurul orei 21.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetățean al Republicii Moldova de 40 de ani, care transporta, cu ajutorul unei platforme, un autoturism marca BMW, an fabricație 2023, înmatriculat în Franța.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că mașina figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța, pe 17 februarie 2024.  

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, în urmă cu o lună, a achiziționat autoturismul în cauză de la patronul firmei la care a lucrat, în Franța, achitând din prețul stabilit al autoturismului, de 25.000 de euro, doar 10.000 de euro. Acesta a motivat că restul sumei de 15.000 de euro reprezintă contravaloarea serviciilor pe care le prestase în Franța, pentru șeful său, și pentru care nu fusese plătit. Bărbatul a subliniat că aceste aspecte au fost stabilite de comun acord cu fostul proprietar, în momentul perfectării actelor și că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 123.250 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.