Un moldovean a vrut să intre în țară cu un permis de conducere transnistrean, nerecunoscut în România

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița cercetează un cetățean din Republica Moldova, care a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Transnistria, nerecunoscut de România.

Pe 26 februarie, în jurul orei 12.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, de 36 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autorităţile din regiunea Transnistria, având imprimate datele și fotografia sa, document care nu este recunoscut de statul român.

Polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora s-a concluzionat că cetățeanul nu este posesor de permis de conducere eliberat de autoritățile din Republica Moldova.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.