Protest la Bârlad faţă de tarifele mari la apă

Peste 200 de persoane au protestat, ieri, în faţa sediului Sucursalei Aquavas Bârlad, faţă de facturile mari pe care le plătesc la apă.

Mobilizaţi pe reţele sociale, la iniţiativa unor activişti civici, peste 200 de bârlădeni au protestat, ieri, față de faptul că facturile la apă sunt crescute în mod artificial şi majoritatea consumatorilor plătesc pierderile de reţea înregistrate de furnizorul de apă.

„În ianuarie 2024, Aquavas a citit un consum de 104.913 metri cubi de apă, iar clienţii au citit un consum de 81.017 metri cubi. Ce se întâmplă cu diferenţa de consum?”, a arătat un protestatari.

Conducerea Aquavas a avut o întrevedere cu reprezentanţii protestatarilor.

„Oamenii sunt nemulţumiţi de aplicarea preţurilor la apă şi au protestat în faţa sediului sucursalei din Bârlad. Au avut o discuţie cu domnul director de acolo, Cătălin Buzincu şi am invitat reprezentanţii cetăţenilor la o discuţie lămuritoare în care să ne prezinte revendicările pe care le au. Vom avea această discuţie miercuri. Dumnealor ar fi dorit să discutăm azi, dar sub presiune şi în stradă nu se rezolvă nimic”, a declarat Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas SA Vaslui.

Judeţul Vaslui are cel mai mare tarif din ţară pentru consumul de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.