Licean din Bârlad, câștigătorul unui concurs organizat de Institutul Francez din București

Justin Cristian Iorga, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și membru al grupei de Limba Franceză de la Centrul Județean de Excelență Vaslui, filiala Bârlad, a fost desemnat marele câștigător al concursului național „Mon établissement et moi”, organizat de Institutul Francez din București.

Reprezentanții Centrului Județean de Excelență Vaslui au anunțat, zilele trecute, că unul dintre elevii care frecventează filiala Bârlad a Centrului a obținut un rezultat extraordinar la un concurs național. Este vorba despre Justin Cristian Iorga, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, care a fost desemnat marele câștigător al concursului național „Mon établissement et moi”, organizat de Institutul Francez din București.

Participând la categoria elevi majori și studenți, Justin a impresionat juriul cu originalitatea și profunzimea lucrării sale, evidențiindu-se printre numeroși candidați talentați din întreaga țară. Premiul său, o bursă de două săptămâni în Franța, marchează nu doar un moment de cotitură în parcursul său educațional, ci și o premieră în ultimii ani pentru elevii din România pasionați de limba franceză.

Concursul „Mon établissement et moi” a atras o participare entuziastă, demonstrând interesul viu pentru limba franceză și pentru creativitatea în exprimare. Institutul Francez din București, prin acest eveniment, a reușit să adune la un loc pasionați de limba și cultura franceză, oferind o platformă de exprimare și recunoaștere a talentelor. Această realizare nu este doar o victorie personală pentru Justin, ci și o dovadă a calității înalte a învățământului oferit de Centrul Județean de Excelență și dedicarea corpului profesoral, în special a profesoarei Corina Macovei, care a ghidat pas cu pas evoluția lui Justin în studiul limbii franceze.

„Ne exprimăm gratitudinea față de toți participanții și cadrele didactice implicate, felicitându-i pentru pasiunea și creativitatea lor. Însemnătatea acestui succes merge dincolo de premiile individuale, inspirând și motivând întreaga comunitate educațională să urmărească excelența în toate domeniile de studiu. Centrul Județean de Excelență își reafirmă angajamentul de a sprijini talentele și de a promova educația de calitate, pregătind viitorii lideri și inovatori care vor contribui la dezvoltarea societății”, au anunțat oficialii Cdntrului Județean de Excelență Vaslui. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.