Investiții noi de circa 40 de milioane de lei în trei comune vasluiene

Vești bune pentru locuitorii a trei comune vasluiene! În viitorul apropiat, vor fi implementate trei obiective de investiții cu fonduri europene în comunele Vinderei, Albești și Pădureni. Acestea au ca obiective reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, dar și înființarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă.

În primă fază, zilele trecute, Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat contractele de finanțare pentru respectivele investiții, ce vor primi fonduri necesare implementării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Cele trei investiții sunt:

• Reabilitare și modernizare DJ 242 G: Vinderei (DJ 242C km 0+000) – Brădești, prin Consiliul Județean Vaslui – valoare 17.372.089,71 lei;

• Înființare rețea de alimentare cu apă în comuna Albești – valoare 11.459.517 lei;

• Modernizarea drumurilor principale din satele Căpotești, Ivănești și Văleni, comuna Pădureni – valoare 10.950.000 lei.

Pe lângă cele trei contracte de finanțare ce vizează județul Vaslui, ministrul Veștea a semnat, tot în ultimele zile, încă 32 de contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, în valoare totală de 481.322.870,98 lei. Acestea au în vedere modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de pompare și a stațiilor de epurare, înființarea sau extinderea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau modernizarea unor poduri.

„Am semnat și astăzi contracte care au ca scop creșterea standardului de viață al locuitorilor din 28 de județe. Sunt un om al faptelor și, împreună cu echipa de specialiști din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, mă asigur că permanent facem tot ceea ce ține de noi pentru a iniția și a duce la îndeplinire toate obiectivele propuse în acest sens”, a subliniat ministrul Veștea cu ocazia semnării celor 35 de contracte.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 kilometri de rețele de alimentare cu apă, 17.000 kilometri de rețele de canalizare, 2.000 kilometri de drumuri județene și 15.000 kilometri de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.