Garnizoana Bârlad face noi angajări! Se caută 32 de soldați-gradat profesioniști

Veste bună pentru persoanele din Bârlad și împrejurimi aflate în căutarea unui loc de muncă sigur și de viitor! Din data de 12 februarie, Ministerul Apărării Naționale scoate la concurs 32 de posturi de soldat – gradat profesionist în activitate pentru Garnizoana Bârlad.

Militarii Batalionului 2 Infanterie „Calugareni” defileaza, dupa ceremonia prilejuita de sosirea lor si a Elementului de Comanda si Control din teatrul de operatii Afganistan, in Bucuresti, miercuri, 11 ianuarie 2012. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

„Dacă dorești să faci parte dintr-o instituție în care încrederea populației este la un nivel foarte ridicat, vino să faci parte din marea familie a artileriștilor și aplică pentru ocuparea unei funcții de soldat gradat profesionist (SGP) în cadrul unităților militare din Garnizoana Bârlad. Condițiile minime pentru candidați sunt: – cetățenie română și domiciliul stabil în România; – vârsta de 18 ani împliniți, la data începerii programului de instruire, și cel mult 45 de ani la data finalizării programului de instrucție; – absolvirea cel puțin a primilor doi ani de studii din învățământul secundar superior (10 clase); – permis de conducere categoria B și C pentru specialitățile militare care necesită conducerea tehnicii militare; – absolvirea cursurilor postliceale în domeniul sanitar pentru specialitățile medicale”, au anunțat reprezentanții Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru Tell” Bârlad. 

Astfel, din cele 32 de posturi vacante, 9 sunt în cadrul Unității Militare 01458 (Regimentul 52 Artilerie „General Alexandru Tell”): – 2 locuri specialitatea artilerie și rachete; – 7 locuri specialitatea auto – permis categoria B și C. Alte 19 sunt vacantate la Unitatea Militară 01411 (Batalionul 83 LAROM „Bogdan I”): – 2 locuri specialitatea comunicații, tehnologia informațiilor și apărare cibernetică; – 3 locuri specialitatea artilerie și rachete; – 13 locuri specialitatea auto – permis categoria B și C; – un loc specialitatea medicină militară. Nu în ultimul rând, la Unitatea Militară 01476 (Batalionul 85 Sprijin Logistic „General Mihail Cerchez”) au fost scoase la concurs 4 posturi: – 2 locuri specialitatea comunicații, tehnologia informațiilor și apărare cibernetică; – 2 locuri specialitatea auto – permis categoria B și C.

Pentru cei interesați, concursul se va desfășura după următorul program: – depunerea dosarelor între 12-19 februarie, până la ora16.00, la sediul unităților militare din strada Tecuciului, nr. 1-2; – evaluarea psihologică și interviul final între 19-26 februarie, ora 08.00; – evaluarea capacității motrice între 26-29 februarie, ora 08.00. Aceasta cuprinde următoarele probe:

– traseul utilitar-aplicativ se desfăşoară în sală sau în aer liber, are o lungime de 90 metri şi cuprinde următoarele elemente:

a) sărituri în lungime de pe loc;

b) aruncarea mingilor la ţintă;

c) flotări;

d) deplasare în echilibru;

e) rostogoliri înainte din ghemuit în ghemuit;

f) escaladare obstacol;

g) sărituri pe spaţii marcate;

h) târâre;

i) ridicare şi transport de greutăţi;

j) alergare pe distanţa de 25 metri.

– proba de alergare pe distanţa de 2.000 metri, participă numai candidaţii care au fost declaraţi „ADMIS” la traseul utilitar-aplicativ.

– evaluarea psihotehnică, pentru încadrarea funcțiilor de șofer între 4-8 martie, ora 08.00; – vizita medicală între 28 februarie – 8 martie, la Spitalul Militar Galați, candidatul trebuie să aibă asupra sa radiografie (film) pulmonară; – depunerea și soluționarea contestațiilor în urma efectuării examinării medicale pe 22 martie.

„Documentele necesare pentru întocmirea dosarelor: – actul de identitate (original și copie); – cazierul judiciar (original și copie); – actul de studii (original și copie); – permis de conducere valabil, eliberat de autoritățile române, categoria B și C, pentru funcțiile de șofer (original și copie); – livret militar (original și copie unde este cazul); – act de proprietate a locuinței, dacă candidatul deține (original și copie); – adeverință de la medicul de familie cu mențiunea „Clinic sănătos”. Este important de reținut că selecția și pregătirea personalului se va desfășura la sediul Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru Tell” din Bârlad. La finalul pregătirii, cursanții își vor desfășura activitatea pe funcții din cadrul unităților militare din Garnizoana Bârlad”, au mai anunțat oficialii Regimentului 52. 

5 COMENTARII

  1. Trebuie sa fi var primar cu SUPERMAN sa treci de toate PROBELE si dupa sa accepti sa lucrezi pe 3000 lei ,,, va bateti joc ,, când o sa vina RUSII la granit , o sa va rugati de noi sa venim in Armata si noi va vom raspunde cu aceias moneda 🖕

  2. Soldat sau gradati…ori una ori alta…corect era militar pe baza de contract…caporal. fara posibilitatea de promovare..contract pe termen fix …futai mare salariu mic…in un cuvant când iobag muncitor necalificat in unitate bun la toate pe un salariu mai mic decât cel din construcții dar cu posibilitatea sa moara pt tara faca sa comenteze.si sa iasă din sistem cu un șut în cur când expira contractul daca il lasa spatele la expirarea contractului de 3 ani…amatori?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.