36 de biserici construite în județ anul trecut

În județul Vaslui se construiesc și spitale, ca și biserici, așa cum este firesc. Anul trecut au fost finalizate 36 de lăcașuri de cult ortodoxe, iar 21 de biserici au cunoscut lucrări de reparație sau consolidare.

„În anul 2023, au fost în construcție un număr de 36 de biserici, iar în curs de reparații și consolidări un număr de 21 de biserici. Case parohiale aflate în construcție au fost în număr de 11, în curs de reparații și consolidări în număr de 20, iar case de prăznuire la care s-au executat lucrări de construcție au fost în număr de 10. În anul 2023, s-au terminat de pictat 3 biserici și se află în curs de pictare 17 biserici”, se arată în Raportul general privind activitățile desfășurate în Episcopia Hușilor în anul 2023, prezentat de părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, care a menționat și faptul că în cursul anului trecut a oficiat 108 Sfinte Liturghii și a săvârșit 26 hirotonii în treapta de diacon și/sau preot, a efectuat 69 de vizite pastorale la parohii, 17 vizite pastorale la mănăstiri și schituri, a slujit la 42 de ierurgii și slujbe misionare, a sfințit un număr de 9 biserici noi și a resfințit alte 3 sfinte lăcașuri.

„Din punct de vedere economic, principala sursă proprie și constantă de venituri a Centrului Eparhial Huși o constituie vânzarea de lumânări, precum și distribuirea calendarului bisericesc și a vinului cultic. Totodată, parohiile și mănăstirile s-au implicat activ și eficient în buna desfășurare a activităților Eparhiei, iar veniturile obținute sunt folosite pentru susținerea multiplelor sale activități social-filantropice, culturale, misionare și educaționale, desfășurate de la an la an”, se mai arată în raportul menționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.